Bart Bles en Jur Vrieling klasseren zich in CSI5* GP van Abu Dhabi

Bart Bles en Jur Vrieling klasseren zich in CSI5* GP van Abu Dhabi

In Abu Dhabi werd zonet de CSI5* Grote Prijs gereden. De Nederlandse springruiters waren er in topvorm en wisten de eerste omloop van een zeer moeilijk parcours te doorstaan en dus door te stoten naar de jump-off waar negen combinaties van start gingen. 

Bart Bless reed in het zadel van Kriskras DV (v. Cooper vd Heffinck) naar een zevende plaats. Jur Vrieling volgde op acht met zijn tienjarige ruin Long John Silver (v. Lasino). 

Shane Breen en BWP-ruin Z7 Ipswich (v. Carembar De Muze) reed foutloos over de finish in 36,68 seconden en ging hierdoor naar huis met de overwinning. Abdullah Alsharbatly en zijn vijftienjarige BWP'er Hunter C (v. H&M Cabrio van de Heffinck) nam met een tijd van 37,12 seconden te tweede plaats voor zijn rekening. Khaled Abdulrahman en zijn elfjarige KWPN-ruin Grunnerger Kwiebus (v. Ustinov) vervolledigden het podium met een tijd van 38,24 seconden. 

Henrik von Eckermann (Glamour Girl) noteerde de snelste tijd van 34,45 seconden maar zag de balk van de laatste sprong naar beneden vallen. Oliver Lazarus (Butterfly Ennemmel) werd vijfde. 

Klik hier voor de resultaten.