Joy Lammers wint Longines Ranking Grote Brogel

Joy Lammers wint Longines Ranking Grote Brogel

Maar liefst twaalf combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de 1.45m Longines Ranking van de nieuwe CSI Grote Brogel bij Manege M&M Breugelhoeve. Uiteindelijk weerklonk het Wilhelmus dankzij de Nederlandse amazone, Joy Lammers met haar 12-jarige KWPN-ruin, First Boy B.B. (Hamlet).

Niemand kon kloppen aan de scherpe chrono van Lammers die onder de 36 seconden bleef. De Nederlandse hield zo twee Belgische ruiters achter zich. Anthony Wellens strandde met iets meer dan een halve seconde verschil op de tweede plaats. De Vlaams-Brabantse springruiter plaatste zich op het podium in het zadel van de 11-jarige L'Escada Cava (Vagabond de la Pomme).

Op de derde trede van het podium strandde Charlotte Philippe in het zadel van haar Corlensky G-merrie, Cacharel de Amoranda Z. De Waalse amazone won eerder vandaag al de 1.35m proef.

Net buiten het podium plaatste ook Lars Kersten zich in de prijzen met de 11-jarige Quatinka (FRH Quaid). Kersten sprong foutloos naar de zevende plaats voor landgenoot Melvin Greveling met de negenjarige Noukie (Deauville van T&L).

Uitslag