Anna-Liza Makkinga, de Nederlandse Queen van Mechelen

Anna-Liza Makkinga, de Nederlandse Queen van Mechelen


Normaal gezien zouden we nu met zijn allen gezellig in de Nekkerhal in Mechelen verzameld zijn maar helaas besliste één of ander virus daar anders over. Dat houdt ons echter niet tegen om in de archieven te duiken en terug te blikken op de mooiste momenten van de afgelopen jaren. Eén van die mooie momenten is zeker en vast de overwinning van de Nederlandse Anna-Liza Makkinga, die in 2014 de Queens Cup van Mechelen op haar naam schreef. 


De Queens Cup is een wedstrijd die enkel voor amazones voorbehouden is en in 2014 zorgde Makkinga dus voor een Nederlandse overwinning. Ze was de snelste in een barrage met tien. Makkinga was de enige Nederlandse amazone in de barrage en moest als vijfde van start; Ze reed de Cacharelle (v. Chacco Blue) foutloos doorheen het parcours en was slechts 0,08 seconden sneller dan Petronella Andersson die met Quenndal de Lojou HDC (v. Le Tot de Semilly) de derde plaats mee naar huis nam. Erica Swartz en Conisha van de Helle (v. Con Air) vervolledigden het podium op de tweede plaats. 

Na afloop zei Makkinga: "Het is super om deze prestigieuze prijs op mijn naam te kunnen schrijven. De concurrentie was erg hard, dat zie je ook aan hoe dicht alle tijden bij elkaar lagen. Mijn merrie voelde vandaag erg goed aan en ik besloot er dan ook vol voor te gaan. Dat draaide goed uit. Ik ben erg blij dat ik mijn jaar op zo een mooie manier kan afsluiten", besloot ze.