Alle ogen zijn gericht op Madrid In Motion

Alle ogen zijn gericht op Madrid In Motion

Nog maar een paar dagen tot één van de grootste hippische evenementen van het hele jaar, dat zal doorgaan in de O2 Arena van Praag. Van 21 tot 24 november zullen de 16 teams in de Global Champions League strijden om de overwinning. Deze is momenteel in handen van de winnaars van vorig jaar, Madrid In Motion, die gesponsord worden door Massimo Dutti en Marqués de Riscal. 

Maikel van der Vleuten, Eduardo Alvarez Aznar, teammanager Eric van der Vleuten en ex-teamgenoot Marc Houtzager schreven in 2018 geschiedenis door de eerste editie van de GCL Super Cup te winnen. Tijdens deze drie intense en spannende dagen gaven de beste ruiters en paarden van de hele wereld alles en verlegden hun grenzen om die felbegeerde Cup te winnen. 

Dit jaar heeft Madrid In Motion opnieuw de wens en het vertrouwen om overnieuw te winnen door het succes van vorig jaar. Alvarez Aznar, vader en zoon van der Vleuten en Mark McAuley trekken naar de Tsjechische hoofdstad met als doel het verlengen van hun titel. Hierbij komt een prijzenpot van zo'n 4 miljoen euro kijken, een ongewoon hoge prijs in de geschiedenis van hippische competities. 

Tot nu toe was het seizoen voor Madrid In Motion al erg succesvol. Ze wonnen al in Cannes en St. Tropez, en werden tweede in Rome. In Madrid en Stockholm finishten ze als derde. In de definitieve ranking eindigden ze op de derde plaats en wonnen zo al 800 000 euro voor het hele team. Dankzij dit resultaat stoot het team meteen door naar de halve finale op vrijdag 22 november. Dat spaart één dag wedstrijdinspanningen uit en dus ook wat stress voor de paarden en ruiters. 

Over de paarden gesproken: Het team heeft besloten welke viervoeters het team zullen vervoegen. De lijst bestaat uit: Rockfeller de Pleville, Bois Margot, Verdi, Vivaldi du Theil en Wunschkind 19, paarden met veel ervaring en die vorig jaar al bewezen dat de immense druk niets afdoet aan hun focus. 

De Ierse ruiter Michael G Duffy en de Belgische Cindy Van der Straten zijn ook teamleden die in het afgelopen jaar sterk presteerden. Ook zij zullen dus in de komende dagen miljoenen ogen op hun gericht voelen. 

BRON: Oxer Sport