Santiago Lambre en Cetano van Aspergem Z winnen Grote Prijs Wellington

Santiago Lambre en Cetano van Aspergem Z winnen Grote Prijs Wellington

Het was moeilijk foutloze rondes te vinden in de CSI2* Grote Prijs in Wellington. Zes combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing. Het was uiteindelijk Santiago Lambre die met de 11-jarige Cetano van Aspergem Z (Clinton) de eindzege greep.

Cetano werd internationaal opgeleid door Benny Naessens en nadien uitgebracht door oa. Chloe Vranken. "Cetano is vanature al heel snel," vertelde Lambre nadien. "Ik probeerde gefocust te blijven  en het ritme aan te houden. Cetano deed de rest."

Eric Lamaze moest zo genoegenemen met de tweede plaats met de 12-jarige BWP-ruin, Idalville d'Esprit (Carabas van de Wateringhoeve). Idalville werd opgeleid door Gudrun Patteet en Joep Wenselaers. "Op de eerste internationale avond brengen we steeds de iets jongere paarden aan de start en focussen we ons op de opleiding van onze leerlingen."

McLan Ward vervolledigde het podium met de 9-jarige KWPN-ruin, Jet Blue (VDL Zirocco Blue). Het paar bleef zo Paul O'Shea met Skara Glen's Chancelloress (Chacco Blue) en Lillie Keenann met Fasther (Vigo d'Arsouilles) voor.