Geir Gulliksen wint World Cup Gothenburg op verjaardag dochter. Schröder is beste Nederlander.

Geir Gulliksen wint World Cup Gothenburg op verjaardag dochter. Schröder is beste Nederlander.

In Gothenburg werd zonet hét hoogtepunt van het weekend afgewerkt: de Wereldbeker. De ruiter kregen overigens een erg pittig parcours voorgeschoteld: slechts vijf combinaties slaagden erin om een foutloze basisomloop te rijden. 


Rolf Göran Bengtsson was de eerste ruiter die aan de slag moest in de barrage. Met Cassilano (v. Calisco) onder het zadel, ging hij er meteen als een speer vandoor en zette hij alles op alles om de overwinning in de wacht te slepen. Zijn moeder, die zelf ook aanwezig was in het Scandinavium, is immers vandaag jarig en de World Cup voor eigen volk winnen, zou natuurlijk een prachtig verjaardagscadeau voor zijn moeder zijn. Helaas tikte de ruin twee balken uit de lepels waardoor hij uiteindelijk vrede moest nemen met de vijfde plaats.

De Noor Geir Gulliksen was als volgende aan zet. Hij kon met Vdl Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) de nul wel behouden en finishte in 45,75 seconden. Philippaerts wist dus wat hem en zijn Legend of Love (v. Landzauber) te doen stond: sneller rijden dan Gulliksen en de nul op het scorebord houden. Dit lukte hem uiteindelijk niet. Hij reed weliswaar een erg snelle ronde, maar zijn merrie tikte één balk uit de combinatie. Hun snelle chrono van 45,84 leverde hem nog een vierde plaats op.

Kevin Staut kon met For Joy van'T Zorgvliet (v. For Pleasure) de nul ook niet behouden. Hij reed weliswaar een pijlsnelle tijd in 44,51 seconden, maar ook zijn ruin tikte één balk uit de lepels. Dit leverde hem uiteindelijk de derde plaats op. 

De enige die Gulliksen toen nog van de overwinning kon houden, was de jonge Zwitser Bryan Balsiger, de winnaar van de wereldbeker van Oslo. Hij deed alles wat hij kon om de chrono van de Noor nog iets scherper te stellen, maar dit lukte hem en Twentytwo Des Biches (v. Mylord Carthago) net niet. Ze stopten de klok na 46,45 seconden en namen zo de tweede plaats mee naar huis.

Winst dus voor Geir Gulliksen die op zijn beurt zijn dochter Viktoria, die eerder vandaag ook al een rubriek won, een mooi cadeau gaf voor haar 28ste verjaardag.

De beste Nederlandse prestatie kwam van Gerco Schröder en Glock's Cognac Champblanc (v. Clearway). Zij tikten één balk uit de lepels in de basisomloop wat hen een veertiende plaats opleverde. 

Klik hier voor de resultaten