Ben Maher: "Winnen word ik nooit moe!"

Ben Maher: "Winnen word ik nooit moe!"

Eerder vandaag won de Britse springruiter, Ben Maher de eerste Grand Prix kwalificatie in Aken. Hij rekende daarbij op de kunsten van Explosion W.

Hoe voelde Explosion W aan tijdens de eerste proef?

Het is zijn eerste maak in Aken. Hij heeft nog niet veel wedstrijden zoals deze gezien. Maar wanneer je hem optoomt en je zit in het zadel geeft hij je het gevoel dat hij alles aankan. Hij maakt het me soms echt gemakkelijk.

Er werden veel fouten gemaakt op het water, was Explosion er ook onder de indruk

Het was niet echt een 'issue' voor Explosion maar wel voor mij. Ik maakte de fout om acht galoppassen te rijden in de eerste ronde in plaats van negen. God weet waarom, maar blijkbaar was ik de tel kwijt. Gelukkig wist Explosion het op te lossen. Dat maakt hem echt een wereldpaard.

Het leek geen gemakkelijke opgave, een moeilijk parcours?

Het was een heel moeilijk parcours. Zwaar genoeg om als eerste rubriek op het programma te staan. Maar anderzijds, het levert het publiek mooie sport. Maar als dit de trend is, dan zal de Rolex Grand Prix zondag zwaar genoeg zijn.

Hoe voelt het om in Aken te winnen?

Winnen word ik nooit moe. Ik ben heel competitief. Het verschil is wel dat in Aken winnen toch ietsje moeilijker is. Dat maakt het ook zo speciaal.


bron: Rolex Grand Slam