Raf Kooremans en Wiljan Laarakkers trapten Peelbergen Pro Tour af in de prijzen

Raf Kooremans en Wiljan Laarakkers trapten Peelbergen Pro Tour af in de prijzen

In Kronenberg hebben Raf Kooremans en Wiljan Laarakkers de Peelbergen Pro Tour gisteren beide afgetrapt in de prijzen. Kooremans behaalde in het zadel van Dimitri (Vaillant) een top vijf klassering tijdens de 1.40m hoofdrubriek, waar Laarakkers met Kappa (Carambole) het brons wegkaapte van de 1.20m proef.

Top vijf voor Raf Kooremans in 1.35/1.40m hoofdnummer

Bovenaan het klassement van de 1.40m hoofdrubriek eindigde de Duitser Armin Schäfer als eerste met de tienjarige merrie BaLuna 9 (Baldur), net twaalf honderdsten voor de Zweedse Parmler in het zadel van Immer Fortuna (Berlin). Met een tijd van 29.60 seconden greep de Belgische amazone Vicky Van de Poel op de rug van de schimmelmerrie Evita B (Mr Blue) het brons.

Diezelfde Parmler sloot ook nog met Cold Ice Z (Contendro) voor Stal Keizersberg aan als vierde. De vijfde plaats werd een ex-aequo, waar Belg Jan Mertens in het zadel van de achtjarige merrie Sira van Strikmolenhof Z (Stakkato) gelijk eindigde met onze landgenoot Raf Kooremans en de KWPN ruin Dimitri (Vaillant).

Zilver voor Wiljan Laarakkers tijdens 1.15/1.20m proef

Wiljan Laarakkers startte de Peelbergen Pro Tour dan weer met een medaille om de hals. In het zadel van de KWPN schimmelruin Kappa (Carambole) was Laarakkers net niet snel genoeg om de Belgische Liesje Vanderwegen en haar achtjarige ruin Pyol de Kalvarie van de troon te stoten. Het podium werd compleet gemaakt door Djani de Beule en de achtjarige Elvis Ter Putte dochter, Orage.

Vind alle resultaten hier.