Maikel van der Vleuten: "Een juist plan voor ons team, en focussen op onze eigen acties"

Maikel van der Vleuten: "Een juist plan voor ons team, en focussen op onze eigen acties"

De Global Champions Prague Playoffs gingen gisteren in spectaculaire stijl van start met de GCL Super Cup Kwartfinales. Met 8 teams die streden om een plaats in de volgende ronde, de halve finale later vandaag, was de concurrentie hevig en een volle zaal schaarde zich achter een elite line-up van paard en ruiter combinaties.

Het was een avond vol drama, want slechts acht teams overleefden de dramatische knock-outcompetitie om hun plaats in de halve finale van vandaag in te nemen. Teams die het niet hebben gehaald zijn de Cannes Stars, Scandinavian Vikings, New York Empire en London Knights.

Voor de Cannes Stars, bestaande uit Johnny Pals, Jens Backmann en Sameh El Dahan, was de uitschakeling gisteren een waar drama. Door een bijzonder jammere miscommunicatie begon Backmann zijn ronde voordat de bel ging, wat resulteerde in de uitschakeling.

De Paris Panthers hadden als laatste aan zet hun klasse al laten zien met Gregory Wathelet op Nevados S en Harrie Smolders op Monaco die beide foutloze resultaten opleverden. Hierdoor bleef er een ruime marge over voor Ben Maher en Faltic HB. Uiteindelijk pakten ze de eerste plaats als enige team dat op 4 fouten eindigde.

Madrid in Motion op de tweede plaats

Maikel van der Vleuten glimlachte: "We hadden een superstart met twee foutloze rondes van Jack en Angelica – beiden zetten een super foutloze ronde neer. We kunnen uitkijken naar morgen. Het seizoen tot nu toe was zo-zo, maar we weten dat we de juiste ruiters en de juiste paarden hebben om goed te presteren in Praag, en daar gaan we ook voor. We proberen het juiste plan te maken voor ons team, en proberen ons te concentreren op wat we zelf doen."

Klik hier voor de volledige uitslag.

De vier beste teams van het seizoen van het GCL-kampioenschap, Berlin Eagles, Stockholm Hearts, Prague Lions en Shanghai Swans, zijn terug in de mix voor de halve finale van vandaag. Met elk van de 12 teams die beginnen met een nulscore en de mogelijkheid om paard en ruiter te wisselen voor de voorlaatste beslisser, zullen tactiek, strategie en duidelijke focus aan de orde zijn terwijl de teams strijden om een plaats in de Finale van zondag.

Bron: GCL

Foto: © GCL