Lars Kersten zet verbluffende ronde neer in Rolex Grand Prix

Lars Kersten zet verbluffende ronde neer in Rolex Grand Prix

McLain Ward sloot de Brabanthallen af met zijn tweede opeenvolgende overwinning in de Rolex Grand Prix! Met de ondertussen al zeventienjarige merrie zette hij halfweg de barrage de te kloppen tijd neer en werd niet meer verbeterd. Door deze tweede overwinning op rij in de Rolex Grand Slam staat een vette bonus klaar voor de Amerikaan. Lars Kersten sprong een voortreffelijke ronde in deze loodzware Grand Prix en zette zich op zes!

Met Lars Kersten als laatste foutloze combinatie zat de basisomloop erop. Zestien ruiters mochten hun paarden warm houden voor de barrage in deze Rolex Grand Slam. 

Henrik von Eckermann beet de spits af. Op zijn vertrouwde King Edward Ress (v. Edward) legde hij meteen de lat hoog door een feilloos parcours af te leggen. Het duo zette de te kloppen tijd op 38,52. Daarna kwam Julien Epaillard aan het werk, die eerder die dag al de 5* op zijn naam schreef. Met Donatello d'Auge (v. Jarnac) reed ook hij foutloos en verbeterde al meteen de tijd naar 38,06. 

Martin Fuchs en Leone Jei (v. Baltic VDL) was duidelijk van plan nog beter te doen maar finishte in 38,79. Na hem kwam McLain Ward de piste binnen op HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve) de piste binnen en zette zich op kop met een tijd van 37,86. Voor Gerrit Nieberg was er op Blues d'Aeveline CH (v. Baloussini) een tijdsfout. 

Willem Greve en Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) konden hun topvorm van de basis niet verder zetten en kregen twaalf strafpunten aangerekend. Dan volgde Janne Friederike Meyer-Zimmerman op Messi van 't Ruytershof (v. Plot Blue). Ook zij eindigden met vier strafpunten. Steve Guerdat hield Dynamix de Belheme (v. Grafton) foutloos in 38,53. 

Halfweg zagen we tot dusver vijf combinaties foutloos blijven. Marc Houtzager en Holy Moley (v. Verdi TN) namen iets minder risico doorheen het parcours maar drukten het gaspedaal richting de laatste oxer toch nog wat in en kwamen foutloos over de eindmeet. 

Daarna volgde Harry Charles met Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky), het duo werd acht strafpunten aangerekend. Ook Joseph Stockdale ging in de fout met Equine America Cacharel (v. Cachas). Voor Peder Fredricson en Catch me Not S (v. Cardento) bleven ook alle balken in de lepels. 

McLain Ward's tijd bleek niet makkelijk om te verbeteren want ook Kevin Staut slaagde er met Scuderia 1918 Viking d'La Rousserie (v. Quaprice Bois Margot) niet in de scherpe tijd te kloppen. Simon Delestre daarentegen gaf alles op alles en dat leek ook goed te gaan tot op de laatste oxer. Cayman Jolly Jumper (v. Hickstead) tikte de voorste balk aan waardoor het duo met vier strafpunten eindigde. Hun tijd van 37,77 was wél sneller. 

Als voorlaatste stond Marcus Ehning klaar met Priam du Roset (v. Plot Blue). Zij eindigden met acht strafpunten. Als laatste waren alle ogen op Lars Kersten gericht. Voor eigen publiek zat hij in het zadel van Hallilea (v. VDL Zirocco Blue). Hun eerste tussentijd was sneller dan die van McLain Ward maar uiteindelijk finishten ze foutloos in 39,01. 

Zo ging de winst naar McLain Ward op de zeventienjarig sBs merrie HH Azur was hij de snelste. Julien Epaillard volgde met zilver, Henrik von Eckermann sloot het podium af met brons. 


TOP VIJF

  1. McLain Ward - HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve)
  2. Julien Epaillard - Donatello d'Auge (v. Jarnac)
  3. Henrik von Eckermann - King Edward Ress (v. Edward)
  4. Steve Guerdat - Dynamix de Belheme (v. Grafton) 
  5. Martin Fuchs - Leone Jei (v. Baltic VDL) 


Bekijk hier de volledige uitslag