Winnaars Grote Prijs Indoor Friesland 1988 Uriël Taken: "Niemand had op mij gewed!"

Winnaars Grote Prijs Indoor Friesland 1988 Uriël Taken: "Niemand had op mij gewed!"

Uriël Taken was nog maar een Young Rider toen hij in 1988 een startplek kreeg op Indoor Friesland. Hij had dat jaar brons gewonnen op het EK Springen voor de jeugd in het Belgische Chaudfontaine en mocht naar aanleiding van die prestatie meedoen in Leeuwarden. Zijn startplek bleek dik verdiend, want de jonge ruiter uit Gelderland won de Grote Prijs met zijn EK-paard Voilà T.

"Het was uniek om mee te doen aan Indoor Friesland. Het was destijds één van de grote spelers betreffende het organiseren van internationale wedstrijden en ik was blij dat ik er een startplek kreeg als Young Rider." Het op Indoor Friesland beruchte gokspel, waarin publiek de winnaar van de Grote Prijs moest voorspellen, kwam dat jaar geen winnaar voort."Niemand had op mij gewed!" lacht Taken.


Hoop is er altijd


Op de vraag hoe het hem na zijn overwinning is vergaan, reageert Taken: "Beter en beter. Uiteindelijk is Voilà T verkocht aan Jan Tops en ging ze daarna naar de Canadees Mark Laskin." Laskin werd later nog Chef d'Equipe van de Canadese springruiters. Taken hoopt dit jaar weer mee te doen aan Indoor Friesland, maar is ook realistisch. "Hoop is er altijd. Meedoen zonder kwaliteit heeft echter geen zin. Ik heb een stapje terug gedaan en ben fulltime bezig met mijn assurantiekantoor alwaar ik een groot collectief heb voor het verzekeren van paardenvracht en bestelwagens. Ik ben stukken minder aan het rijden dan voorheen en de Corona gaf niet echt moed om deel te nemen aan een wedstrijd zonder publiek. Het is dan net een oefenparcours."
 


Aardig saldo


Dat Indoor Friesland dit jaar na veertien jaar afwezigheid weer op de kalender staat, doet de oud-winnaar echter goed. "Ik vind het heel knap dat ze in deze tijd een wedstrijd kunnen opzetten. Je moet toch een aardig saldo hebben om zo'n evenement te organiseren."


bron: Persbericht- F. © Persbericht/ Digishots