Willem Greve: "We zijn super uit de startblokken..."

Willem Greve: "We zijn super uit de startblokken..."

Gisteren imponeerde de Nederlandse springruiter, Willem Greve met twee podiumplaatsen in Brussel. Samen met Carambole (Cassini) won Greve de hoofdrubriek. In het zadel van Highway M TN (Eldorado vd Zeshoek) plaatste de springruiter zich op de tweede plaats in het 1.45m. "Een superdag met een perfecte finish," besluit Greve.

"Misschien moet ik nu maar naar huis gaan want beter kan het niet worden," vertelt Greve. "Dit was een superdag met de perfecte finish." gaat hij verder. 

"De 1.50m openingsproef stond pittig gebouwd maar eerlijk. De parcoursbouwer liet redelijk wat opties aan de ruiters. Zo kon je heel wat beslissingen nemen in de wendingen maar ook hier en daar een pasje uitlaten. Met Carambole ben ik los voor de eindzege gegaan. Hij heeft geen nood aan scholingsrondjes. Ik hield het natuurlijk wel beheerst, zo wist mijn paard dat het wedstrijdtijd is, maar verbrandde ik hem niet vanaf dag 1."

Over Carambole

"Hij maakt mijn leven een stuk eenvoudiger," vertelt Greve over zijn troef. "Carambole is slim, schakelt snel en verliest geen tijd over de hindernissen."

bron: Persbericht - F. © Sportfot