Willem Greve: ”Thuis is hij een beetje lui, maar hij weet wat hij moet doen in de ring."

Willem Greve: ”Thuis is hij een beetje lui, maar hij weet wat hij moet doen in de ring."

De springruiters van TeamNL hebben het buitenseizoen op magistrale wijze afgesloten met een indrukwekkende overwinning in de Longines FEI Jumping Nations Cup Finale in Barcelona.

Voor Willem Greve en Carambole werd de finale in Barcelona een bijzonder evenement. “Het is altijd goed om deel uit te maken van het winnende team, zeker op zo’n speciale show als dit.” Greve is blij met de prestatie van zijn 17-jarige Carambole. “Ik heb zoveel aan dit paard te danken, hij betekent veel voor me. Ik zou willen dat hij de persconferentie kon geven, want hij verdiende deze overwinning. Het is mooi dat hij nu aan de hele wereld heeft laten zien hoe goed hij nog op deze leeftijd is.”

Greve heeft Carambole al sinds zijn vierde  op stal staan. ”Thuis is hij een beetje lui, maar hij weet wat hij moet doen in de ring. Ik heb een plan gemaakt richting Barcelona en dat heeft goed uitgepakt. Aan het pensioen van Carambole wil ik nu nog niet denken, we gaan eerst dit vieren. Ik wil hem op zijn hoogtepunt uit de sport halen, en dat is dit wel. Eerst thuis maar eens kijken wat we gaan doen”, besluit Greve.

bron: KNHS.nl