Willem Greve: "Als ruiter moet je de mensen entertainen..."

Willem Greve: "Als ruiter moet je de mensen entertainen..."

In Zwolle leverden de Nederlandse springruiters spanning en sensatie. “Als je hier een oefenronde wil rijden, dan hoef je hier niet te komen”, vertelt Willem Greve, die als overall beste ruiter een bronzen beeld won. “Mensen willen geëntertaind worden.”

”Vermaak de mensen en je krijgt er wat voor terug. Je kan aan alles merken dat dit evenement neergezet wordt door mensen die heel veel op concours zijn, die weten waar het om draait en die geen half werk doen. Ze letten op de details. Ze bieden wat, of je nu ruiter, bezoeker of VIP bent. De parcoursbouw was begin van de week wat lafjes, maar sloot knallend af. En dat vond iedereen mooi. Een super afloop.”

Extra speciaal is dat de Twentenaar zijn merrie Formidable samen in eigendom heeft met Teus van den Brink, samen met Jonny Roelofsen en Emmy Poppelaars de drijvende kracht achter Jumping Zwolle. “We kochten haar op vijfjarige leeftijd in Geesteren, dus ik ken haar van A tot Z. Ze had nog niet zo’n dikke proef gelopen, maar ik heb haar zelf ‘geboetseerd’. Ze liep een heel strakke ronde. Als je zo’n stroom mensen op de Grote Prijs af ziet komen, dan wil je bijdragen om geweldige sport te maken toch? Gas erop!”

bron:Persbericht