Wesley Mulder: "Mensen laten hun paard te veel pieken in een training, zonder er over na te denken wat dat spiertechnisch doet"

Wesley Mulder: "Mensen laten hun paard te veel pieken in een training, zonder er over na te denken wat dat spiertechnisch doet"

We zijn deze week alweer toe aan de laatste blog van Wesley Mulder. De ruiter uit Saasveld gaf ons deze week een uitgebreide kijk in zijn dagelijks leven tijdens deze corona-crisis. Zo hebben we al kunnen lezen over de maagproblemen bij één van zijn paarden, hoe de paarden op de Vitafloor worden geplaatst en natuurlijk hoe het er momenteel aan toe gaat op de wedstrijden in Duitsland. 

Vanmorgen ben ik zoals altijd begonnen met voeren, vervolgens de sproeier aangezet in de buitenbak en die daarna gesleept. Ik heb gelijk een aantal paarden in de wei en de molen gezet omdat we later op de middag naar Wierden gaan. 

Tekst gaat verder onder foto


09.00: kapper, mijn corona kapsel moest even aangepakt worden:)

Eenmaal weer thuis ben ik wat gaan rijden. De paarden worden hier gemiddeld 5 dagen per week getraind. Dat is veelal dressuurmatig werk. De training word per paard aangepast, het ene paard springt een keer vaker dan de andere. Maar gemiddeld springen we 1 x per week thuis. Ook longeren we zo nu en dan als afwisseling . Ik spring niet heel veel thuis, wel pak ik wat vaker een paar cavaletti’s mee tijdens het dressuur werk. Ik vind dat over het algemeen veel mensen hun paard te veel laten pieken in een training zonder er over na te denken wat dat spiertechnisch doet. Wij zijn hier ook erg bezig met voeding en beweging om de spieren zo optimaal mogelijk te laten werken-herstellen-versterken.
Hier is veelal weinig kennis van valt mij op, en vergeet niet... we trainen uiteindelijk een atleet.

De paarden die gister mee waren hebben we licht gewerkt vandaag. Dat ze toch even de spieren weer gebruikt hebben. En de dag daarna zijn ze dan lekker vrij. Dit werkt voor mij beter dan direct de dag erna vrij. Paarden stijven minder op op die manier en voelen zich lekkerder is mijn ervaring. Uiteraard draagt onze Vitafloor daar een steentje in bij

Vanmiddag zijn we op oefenparcours geweest met de jonge paarden. Ik blijf dit super leuk werk vinden om de jonge paarden op te leiden.

Het was lekker warm vandaag. Vroeger had ik altijd een hekel aan mijn cap maar met met mijn Uvex helmen is die tijd voorbij. Vandaag had ik de Uvex Elexxion op, een zeer lichte comfortabele helm die zeer goed ventileerd en in alle standen te verstellen is ! Aanrader!

Tekst gaat verder onder foto


Thuis aangekomen hebben we het leerwerk gelijk schoon gemaakt en opgeruimd en de paarden lekker op stal gezet. Het hooi zat er al in dus ik hoefde enkel nog krachtvoer te voeren. Het is nog lekker weer dus ik ga nog even van het terras achter het huis genieten.

Ik vond het leuk om deze week de blogs te verzorgen voor Equnews, en ik hoop dat jullie het leuk vonden om ze te lezen.
Mocht je het leuk vinden om mij te volgen op social media? Dat kan!
Via insta @wesleymulderofficial en ik ben ook te vinden op facebook!

Allemaal een prettig weekend en fijne Pinksteren!

Wesley

Foto: hvphotography.nl