Veronique Morsink: "Hier heb ik van gedroomd..."

Veronique Morsink: "Hier heb ik van gedroomd..."

Gisteren regeerde de Nederlandse jeugd op eigen terrein. De Nederlandse Young Riders grepen de gouden team medaille in de Wolden.

Veronique Morsink liet weten hiervan te hebben gedroomd. “Ik was bang voor de driespring en daarom heb ik waarschijnlijk te voorzichtig gereden. Het leverde mij een strafpunt op, maar gelukkig had dat geen gevolgen voor het team”, glunderde zij na afloop.

Ook vijfde man Tom Schellekens, die net buiten het team voor de tweede ronde viel, maar wel in het goud deelde, was blij. “Ik heb niet gereden, maar ben wel super gelukkig”, sprak hij na afloop.

Ingetogen, maar erg blij was coach Luc Steeghs. “Hier heeft vandaag een echt team gestaan. Stuk voor stuk bleven ze rustig en bleven ze zich concentreren op het rijden. Ook Bas Moerings, die geen enkele ervaring op dit niveau had. Geweldig zoals het team heeft gepresteerd. Ik ben er alleen maar voor dat iedereen zich op het rijden richt, maar in de ring moeten ze het zelf doen. En ze stonden er toen het moest. Een prima ploeg.”

CH de Wolden-voorzitter Christiaan Hendriksen had zich geen beter begin van de beslissende dagen van het EK kunnen voorstellen. De tweede finaledag en dan ook nog het tweede teamgoud. Dat is in één woord geweldig.”

bron: CH Wolden