Stephan Conter heeft 10 miljoen euro over voor Europees Wellington in Knokke

Stephan Conter heeft 10 miljoen euro over voor Europees Wellington in Knokke

Stephan Conter gaat samen met de bevriende ondernemer Paul Gheysens 8 tot 10 miljoen euro investeren in wat het Wellington van Europa moet worden.

Wellington, in de Amerikaanse staat Florida, wordt beschouwd als de hoofdstad van de Amerikaanse paardensport, druk bezocht door de rich and famous. In Knokke, naast het tweede golfterrein dat Gheysens er aanlegt, komen in een landschapspark van 35 hectare stallen en pistes.


‘Het komt erop neer dat we de tijdelijke infrastructuur die we elk jaar opbouwen voor Knokke Hippique permanent gaan maken. Het zal worden zoals in Meise, maar met alle troeven van Knokke. Amerikanen krijg je moeilijk naar Vlaams-Brabant, maar de zee, het strand, de golfclub, de winkels en de sfeer van Knokke kunnen hen wel verleiden. Paardenliefhebbers kunnen drie maanden met hun paarden naar daar komen. Een deel van de terreinen hebben we al gekocht, en de gemeente staat achter ons. In september beginnen we aan de basisinfrastructuur. Naarmate de vergunningen in orde komen, bouwen we verder.’