Zoe Conter over haar eerste Wereldbeker ervaring in Lyon

Zoe Conter over haar eerste Wereldbeker ervaring in Lyon
Afgelopen weekend kwam Zoe Conter voor het eerst aan de start tijdens een internationale vijfster indoor wedstrijd. In Lyon sprong de STX-amazone de pannen van het dak. Vandaag viert ze haar verjaardag en op die speciale dag deelt ze alsnog even haar ervaring met ons mee.

"Mijn eerste indoor vijf sterren wedstrijd was een leerrijke ervaring. Ik vertrok richting Lyon met mijn twee paardjes, Ratina en Zeta, zonder verwachtingen. Sinds het Europees kampioenschap had Zeta niet echt veel wedstrijden meer gedaan, en ikzelf had ook al lang geen dikke proef meer gereden dus spannend kon je het wel noemen," schrijft Conter.

De amazone begon haar eerste dag met heel wat spanning en stress...

"De eerste dag stond de dikke proef enorm hoog, toen ik het parcour aan het stappen was voelde ik me niet zo op mijn gemak om eerlijk te zijn. Ik was al een tijdje uit mijn ritme en dan ineens moest terug beginnen met een kwalificatie van de wereldbeker, een beetje imponerend. In de paddock voelde Zeta aan hoe ze altijd is, een beetje gek, niet altijd alle hindernissen willen springen, bokken na de sprong,etc. Toen ik richting de piste stapte had mijn coach, Farid, mij nog een goede peptalk gegeven en dan was het aan mij. Zeta sprong heel goed gedurende het hele parcour en als ik een beetje plek had voor de volgende sprong gebruikte ik die om even te ademen. Mijn resultaat in deze proef was een tijdsfout wat me enorm verheugde!"

Stephan Conter - Beervelde 15

"De voglende ochtend hoorde ik dat ik gekwalificeerd was voor de wereldbeker, ik had dus goed gewerkt. De wereldbeker zelf liep niet helemaal hoe ik het had verwacht en hoe ik het wou. Ik moest vooraan de proef van start en toen ik het parcour aan het lopen was, was mijn eerste gedacht 'WOW'. Dit was een heel ander niveau als een gewone vijf sterren proef. Alles is enorm hoog en breed en zo technisch. Tot aan nummer 9 hadden we nog maar 1 fout gemaakt onderweg. Helaas liep het toen een beetje mis waardoor ik de moeilijke beslissing heb genomen om op te geven."

Na de opgave was er een dubbel gevoel voor de amazone. Het was een moeilijke beslissing om te nemen, maar ...

"Ik was natuurlijk een beetje teleurgesteld maar achteraf gezien zou ik blij moeten zijn dat ik zo een kans kreeg en dat mijn paard alles heeft gegeven gedurende deze 3 dagen. Ik ben eigenlijk naar huis gegaan met nog extra motivatie voor de volgende wedstrijden. Mijn volgende wedstrijd is Verona en ik hoop daar nog wat ervaring op te doen."