Vooruit blikken met Bavaria 0.0 Eventing Team op Military Boekelo

Vooruit blikken met Bavaria 0.0 Eventing Team op Military Boekelo
Vandaag startte onder stormachtige omstandigheden de eerste dressuur dag op Military Boekelo. Dit was voor Jordy Wilken dan ook even doorbijten, want hij moest al vrij vroeg het spits afbijten voor de Nederlandse equipe. Samen met zijn Chapeau Spirit kwam hij als zevende deelnemer in de ring, terwijl het gestaag door regende. Gelukkig leek het tweetal weinig hinder te ondervinden van het slechte weer en leken de harde windstoten zijn Chappie niet te storen.

"Ik heb inderdaad weinig last gehad van de slechte weersomstandigheden. Dat zou natuurlijk wel een makkelijk excuus zijn, maar thuis rijdt ik ook regelmatig in de regen. Daar zijn we dus inmiddels wel een beetje aan gewend. Chappie liep op het voorterrein dan ook goed, hij liep fijn en voelde goed aan. In de proef zelf begonnen we iets te voorzichtig, hierdoor werd hij wat onrustig in de aanleuning in de draf. Zoiets kost je wel punten. Gelukkig gingen de stap en het galopgedeelte heel goed, dus ik kan met een tevreden gevoel terugkijken naar mijn proef, " vertelt een tevreden Jordy Wilken. Zijn eind totaal kwam uit op een totaal van 52.5 strafpunten.

Vanmiddag na zijn dressuur heeft hij de cross gelopen samen met de andere team leden en de chef d'equipe van het Nederlandse team, 'Bettina Hoy'. Na het lopen en bespreken van de cross heeft hij naar de dressuurproef van Alice Naber-Lozeman gekeken. Morgen mag hij genieten van een dagje 'rust'. "Morgen zal ik met Chappie wat lichte training doen, ga ik de cross nog een keertje lopen en zal ik uiteraard de andere Nederlandse combinaties aan gaan moedigen", aldus Jordy.

[caption id="attachment_154174" align="alignnone" width="799"] Copyright by Neeltje van Meerem[/caption]

Voor Sanne de Jong en Tim Lips begint de wedstrijd pas morgen. Morgen zullen we Sanne de Jong om 11.55 uur in de ring zien verschijnen met Enjoy. Vandaag hebben ze het nog even rustig aan gedaan, "Ik heb Enjoy vanochtend even kort wat losgereden. Na het losrijden heb ik de proeven gekeken van Jordy en mijn vriend Chris."

"Na het crosslopen met het team vanmiddag heb ik nog even getraind op de dressuur samen met Bettina. Zo meteen ga ik nog even met Enjoy een rondje om de baan stappen. Vanmiddag werd ik ook geinterviewd bij de radio. Dit omdat ik hier als debutante mee rijdt dit jaar. Dit was voor mij echt een leuke ervaring", vertelt Sanne.

[caption id="attachment_154175" align="alignnone" width="1200"] Copyright by Neeltje van Meerem[/caption]

Voor Tim Lips is zijn dressuurtrainster Nicole Werner speciaal naar Boekelo gekomen om te helpen met de dressuur training vanmiddag. "Het is echt fijn om deze ondersteuning te hebben tijdens de wedstrijd. Bayro voelde goed aan. Ook wij hebben vanmiddag de cross verkend. Wel staan er toch wat technische sprongen in zoals bijvoorbeeld hindernis 6, 8, 10 en 14, daarna volgen er weer wat robuuste sprongen waarbij vooral het springvermogen heel belangrijk is. Ik kijk in ieder geval uit naar morgen!"

Voor Tim is in ieder geval een ding echt duidelijk... "Het moet wel echt stoppen met regenen!."

[caption id="attachment_154176" align="alignnone" width="1200"] Copyright Kiek4Fun[/caption]