Sanne Thijssen: "Met de hoge verwachtingen van anderen begon ik de druk wel te voelen"

Sanne Thijssen: "Met de hoge verwachtingen van anderen begon ik de druk wel te voelen"
Sanne Thijssen beleefde met eigenlijk al haar paarden een fantastisch jaar. Zo reed ze mee in haar eerste vijfsterren Grote Prijs, wist ze te winnen op de Derby van Eindhoven, maar was daar ook de tweede plaats in de team competitie voor de Young Riders met haar Con Quidam RB (v. Quinar), terwijl ze hier individueel ook nog eens de vierde plaats op haar naam wist te schrijven. Ook voor volgend jaar is de amazone zich al aan het klaar stomen voor het EK voor de Young Riders die in de zomer verreden zal worden. Met deze mooie toekomstplannen en fantastische resultaten staat haar dan ook een goed nieuwjaar te wachten. Lees hier haar blog voor Ruiters in Oranje.

"2016 was eigenlijk een groot hoogtepunt voor mij. Ik was met Ulena en Con Quidam echt in de 'winning mood' en dat was natuurlijk super cool. Mijn eerste vijfsterren Grote Prijs, de overwinning in de Derby van Eindhoven, het EK Young Riders, het was allemaal te gek! En omdat je als ruiter gewoon weet dat er ook tijden kunnen komen dat het een stuk minder goed gaat, geniet ik er extra van. Daarnaast heb ik mezelf verbaasd met al die successen. Iedere keer stond ik er weer van te kijken en realiseerde ik me dat het bijzonder is om mee te maken. Op een gegeven moment merkte ik wel dat de verwachtingen van anderen hooggespannen werden en dat ik daardoor wat meer druk begon te voelen. Mijn vader heeft me daar goed mee geholpen. "Rustig blijven en gewoon je eigen ding doen," zei hij dan. Dat bleek het beste advies, want ik heb het los kunnen laten en ging meteen weer beter rijden.

Ik moet zeggen, ik heb hele fijne paarden te rijden op het moment. Ulena bleef afgelopen jaar maar winnen en doorgaan, ongelofelijk! Ik hoop ze met het juiste management zo fit te kunnen houden. Bij een van de excursies van het Rabo Talententeam hebben we wat dat betreft veel geleerd van een voedingsdeskundige, vooral over maagproblemen. Heel interessant en nuttig. Via het team kon ik gaan lessen bij Rob Ehrens en gaan we iedere dinsdag met een groepje fitness trainen. Ik heb dus veel gehad aan het Rabo Talententeam.

Hopelijk kan de Rabobank ook nog wat startplekken regelen op mooie wedstrijden als Jumping Amsterdam, dat zou gaaf zijn. Volgende week ga ik in ieder geval naar Liverpool, waar we oud & nieuw vieren. Daarna start ik in Drachten en dan zien we wel weer verder. Het EK Young Riders in de zomer is het belangrijkste, maar verheug me er ook op om weer op de grote concoursen bij de senioren mee te mogen doen."