Annelou de Man: "Vanavond ga ik na lange tijd weer eens lessen met een van onze fokproducten,"

Annelou de Man: "Vanavond ga ik na lange tijd weer eens lessen met een van onze fokproducten,"

De voorbije weken wisten verschillende ruiters ons te verrassen met druk gevulde dagen op stal. Maar hoe verloopt de dag van een hippisch vastgoed expert? Annelou de Man geeft een inkijk bij van Santvoort Landelijk wonen.

Gisteren was een super productieve dag op kantoor en heb ik samen met mijn collega’s weer veel leuke marketingacties bedacht waar ik deze week mee aan de slag ga. Ik ben begin dit jaar begonnen met werken voor van Santvoort Landelijk Wonen en eigenlijk met het idee in ons achterhoofd om de concurrentie een stap voor te zijn. Door een goede marketingstrategie kun je (overal natuurlijk ) maar zeker als makelaar het verschil maken.

Het ging tijden erg goed in de makelaardij, maar met de ervaringen uit het verleden wist de eigenaar Dirk van Santvoort ook dat er weer een periode zou kunnen komen dat het minder zou gaan. Dat we zo snel in een echte crisis zouden belanden hadden we in het begin van dit jaar nooit kunnen bedenken!

Waar we nog vooral bezig waren met doelgroep bepalen en het uitwerken van het strategische plan moest we nu ineens heel snel opschakelen en over gaan tot crisiscommunicatie. De eerste week na de intelligente lock-down zag de agenda van onze makelaars er leeg uit. Waar de huizenmarkt oververhit was en de vraag veel groter is dan het aanbod, lag ook dit ineens helemaal stil. Maar gelukkig is dit maar een week geweest en hebben we met alle makelaars snel een plan bedacht om toch huizen te kunnen bezichtigen op een veilige manier. Er kan veel digitaal, maar om uiteindelijk te beslissen of je een huis wilt kopen moet je er toch geweest zijn.

Vandaag zat de agenda van Dirk dan ook goed vol met bezichtigingen voor meerdere hippische panden. De panden die we in de verkoop hebben bieden veelal voldoende ruimte om de anderhalve meter afstand te garanderen. De makelaar komt alleen en de potentiele koper mag met maximaal twee personen komen. Uiteraard is de verkoper niet thuis. Vorige week zijn er veel panden onder voorbehoud verkocht. Dat is goed nieuws want de markt ligt dus echt niet stil! We merken dat we nu hele serieuze klanten krijgen die écht op zoek zijn naar een woning. Betaalbare panden met de mogelijkheid om paarden aan huis te houden zijn erg in trek, daarvan kunnen we eigenlijk niet genoeg aanbod hebben.

Voor nu zit de dag erop en ga ik zelf nog even aan de slag met mijn paarden. Waar Dirk van Santvoort helemaal in de springpaarden zit hebben wij thuis een dressuurstal. Vanavond ga ik na lange tijd weer eens lessen met een van onze fokproducten, ik kijk er naar uit!