Rob Ehrens: "Meer combinaties om uit te kiezen;.."

Rob Ehrens:  "Meer combinaties om uit te kiezen;.."

In eigen land tweede worden is goed. Dat is ook wel eens anders geweest”, vertelt bondscoach Rob Ehrens tevreden nadat de Nederlandse springequipe vandaag naar een tweede plaats sprong.

“Brazilië was gewoon soeverein. Wij hadden een paar hele goede rondjes. Maikel van der Vleuten en Dana Blue hadden in de eerste ronde echt een pechfout en waren in de tweede subliem. Willem Greve reed een tweede ronde beter en de merrie sprong heel goed. Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero vond ik de tweede ronde nog veel beter dan de eerste, waarin ze foutloos waren. Dat verzin je niet dat de balk op de laatste hindernis pas valt als ze over de finish zijn. Dan zijn het toch vier strafpunten. De tijd staat stil en de paal valt. Echt een flutfout.”

“In eigen land moet je gewoon rijden. De druk is dan wel iets anders en daardoor dat Jur na een paar fouten opgaf. Maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met deze tweede plek.” 
Vrieling beaamt het dat hij minder gemotiveerd was. “Het was wel of niet rijden. En daarom was de focus wat minder. Maar de eerste ronde vond ik goed.”

“We hebben nog twee wedstrijden in de serie. We krijgen nu als tweede niet de volledige punten, maar zijn wel het beste land dat hier voor punten rijdt. Ik hoop dat we in de volgende wedstrijden in Falsterbo en Dublin nog veel punten pakken. We strijden verder. Dit was een goed concours voor ons, waar Maikel op vrijdag de Grote Prijs won. Er was mooie sport voor veel publiek. Voor mij is ook belangrijk dat ik weer meer combinaties heb om uit te kiezen. Maikel van der Vleuten en Dana Blue is daar een voorbeeld van.”

bron: KNHS