Paul Schockemöhle: "Er gebeurt bijna niets in de verkoop. Waarom ook een wedstrijdpaard kopen als er geen wedstrijden zijn?"

Paul Schockemöhle: "Er gebeurt bijna niets in de verkoop. Waarom ook een wedstrijdpaard kopen als er geen wedstrijden zijn?"

De coronacrisis is ook paardenlegende Paul Schockemöhle niet ontgaan.  "De wereld zal er wel netter uit zien na afloop," lacht de Duitse paardenman. "We moeten positief blijven. We zijn bij de gelukkigen, want wij mogen wel nog naar buiten." iets wat ook Stephan Conter eerder bevestigde.

In een interview aan St. Georg verklaart Schockemöhle dat de handel nagenoeg plat ligt. "Normaal verkoop ik zo'n 750 paarden per jaar, nu gebeurt er bijna niets. Reizen is nagenoeg onmogelijk en 95 procent van mijn verkoop focust zich op het buitenland.

Niet alleen stagneert de handel in toppaarden, ook amateur paarden vinden momenteel geen nieuwe eigenaren. "Alle paarden zijn nu wedstrijd klaar," zegt Schockemöhle. "Maar waarom nu een wedstrijdpaard kopen als er geen wedstrijden zijn?" Online veilingen met jonge paarden gaan nog redelijk goed. De jonge paarden staan ​​nog aan het begin van hun training, totdat ze klaar zijn voor de sport, ideaal getimed totdat de coronacrisis voorbij is."

Aangepaste werkmodus

"Het werk is niet minder bij ons," reageert Paul Schockemöhle, "maar sommige buitenlandse werknemers gaan op vakantie in hun thuisland en kunnen nu niet terugkomen." Schockemöhle heeft ongeveer een 300-tal mensen aan het werk op zijn twee boerderijen.

Er zijn strikte regels voor het dagelijks leven: "We rijden in ploegendiensten en gebruiken verschillende hallen en pleinen zodat de voorgeschreven afstanden kunnen worden gehandhaafd," maakt Schockemöhle duidelijk. "De kantoren zijn leeg, de medewerkers zijn overgestapt naar thuiskantoren. Het eten wordt verpakt geleverd, iedereen haalt het individueel op. Een gezellig samenzijn ziet er anders uit. Er is bezorgdheid dat iemand besmet zal raken en dat iedereen dan in quarantaine zal moeten worden geplaatst."

bron: St Georg / f. Schockemöhle