Nicole Mestrom: "Gelukkig kunnen we nu met de quarantine iedere dag lekker thuis met de paarden bezig zijn."

Nicole Mestrom: "Gelukkig kunnen we nu met de quarantine iedere dag lekker thuis met de paarden bezig zijn."

Deze week laat Nicole Mestrom ons mee volgen hoe ze haar dagen vult. De Nederlandse prijst zichzelf gelukkig. "We houden onze motivatie nu we niet op concours kunnen door ons te focussen op de zwakke punten van ieder paard zodat deze verbeterd zijn als de concoursen weer beginnen."

"Heel leuk dat jullie een weekje KM Stables volgen!" start de amazone. "Gelukkig kunnen we nu met de quarantine iedere dag lekker thuis met de paarden bezig zijn. Je zou maar opgesloten zitten in een flat... niks voor ons natuurlijk!!"

"We houden onze motivatie nu we niet op concours kunnen door ons te focussen op de zwakke punten van ieder paard zodat deze verbeterd zijn als de concoursen weer beginnen. Vorige week zijn we gelukkig weer voor de eerste keer gaan trainen in Montfort.We gaan nu lekker veel de bos in met de paarden zodat ze lekker fit in het hoofd blijven.

"Zoals iedere ochtend zijn we begonnen met mesten. Daarna drinken we een kop koffie of thee en maken Niels en ik onze dagindeling op het bord. Samen hebben we 20 paarden staan. Ieder paard komt 2 à 3 maal per dag uit de stal en wordt dan gereden of gelongeerd. Verder gaan ze lekker in de wei, paddock en/of stap molen."

"Ik heb vandaag zeven paarden gereden, twee zijn gelongeerd met de 'gogue' en een paard had vrij want daar waren gisteren klanten voor geweest. Ze waren vandaag allemaal goed wakker met 't koude windje. De hele jonge paarden laat ik vaak, voordat ik er op ga (zeker na een rustdag op maandag), even een paar rondjes in de binnenbak los rennen. Dan zijn ze direct lekker ontspannen om te rijden en kan ik meteen aan het werk! In de wei denken ze vaak maar aan een ding: gras!"

afsluiter van de dag

"Dadelijk mag ik weer (eindelijk) naar het nagelsalon, finally ! Nu nog de concoursen, en alles is opnieuw perfect. Na het nagelsalon ga ik koken en ga ik samen met Niels rekeningen maken voor afgelopen maand...Nog een fijne avond en tot morgen!"