Martin Fuchs: "Ik heb enkele jonge kleppers klaarstaan... maar niemand kan Clooney vervangen."

Martin Fuchs: "Ik heb  enkele jonge kleppers klaarstaan... maar niemand kan Clooney vervangen."

Regerend Europees kampioen, Martin Fuchs, bewees dat hij ook tijdens corona blijft scoren. Recent imponeerde de Zwitser nog met Tam Tam du Valon (Ogrion des Champs). De Zwitser kocht Tam Tam aan na zijn gouden medaille in Rotterdam. "Tam Tam is zo'n paard dat met op het hoogste niveau actief houdt." vertelt de Zwitser.

"Ik heb geen doel met hem. Hij heeft niet het vermogen van Clooney, maar is zeker een Grand Prix paard waar je vooraan met kan eindigen. Een ideale runner-up op wedstrijd." vertelt Fuchs. "Talking about Clooney 51, dit staat nog steeds op stal. Hij stelt het goed. Hij blijft de nummer één. Geen ander paard kan aan hem tippen. Clooney is het 'all-in-one' package. Slim, snel, doordacht, vermogend..."

Over de toekomst is Fuchs rooskleurig. "Ik heb enkele jonge kleppers klaarstaan. Leone Jei is een achtjarige die ik in Nederland kocht. Sinds de eerste wedstrijd die ik met hem reed, voelde ik dat hij iets speciaals was. Leone is klaar om volgend jaar op Grand Prix niveau te debuteren. Verder kijk ik uit naar de ontwikkeling van Hennessy. Nog maar zevenjaar en voor mij nog een beetje afwachten wat het zal geven.

Clooney op stal

"Covid-19 was een rare periode. Ik probeerde elke wedstrijd die er was te rijden. Ik heb al mijn goede paarden meegebracht, behalve Clooney. Omdat hij al op leeftijd begint te komen, wilde ik niet dat hij te veel spieren zou verliezen en bleef ik hem thuis wel doorwerken." vertelt Fuchs verder. "Doel was met Clooney uit te blinken op de grotere wedstrijden zoals Genève en Lyon."