Lars Kersten: "H-Cassino blijft zich voor tweehonderd procent geven."

Lars Kersten: "H-Cassino blijft zich voor tweehonderd procent geven."

Lars Kersten heeft vorige week de bronzen medaille ontvangen op het EK De Wolden. “Ik heb gestreden tot het laatste moment. H-Cassino blijft zich voor tweehonderd procent geven. Dit is boven verwachting”, lacht Lars Kersten.

“Anderhalve week geleden wist ik niet eens of ik het EK kon rijden, nadat ik mijn kruisbanden afscheurde. Nu ga ik met twee medailles naar huis. Ik ben abnormaal blij”, vertelt Lars na de finale. Lars ging met 0.07 strafpunten als klassementsleider de finale in en veroverde met 8.76 strafpunten de bronzen medaille. “Helaas kon ik mijn positie niet vasthouden. De finale was heel zwaar. H-Cassino geeft alles. In deze proeven is een fout snel gemaakt. Het belangrijkste is dat ik een individuele medaille heb, dan ben ik met brons heel erg blij.”


“Ik heb gestreden tot het laatste moment. H-Cassino blijft zich voor tweehonderd procent geven. Dit is boven verwachting. Op een been naar brons”, lacht Lars, die in De Wolden zijn zevende EK reed. Lopen lukte nauwelijks en met brace om zijn knie verkende hij vanuit het midden het parcours. “Mijn vader heeft voor mij het parcours gelopen en gezegd wat de afstanden waren en hoe ik moest rijden.”


“Twee individuele medailles en twee gouden medailles hier is top. Super”, kijkt bondcoach Luc Steeghs terug op het EK. “Het paard van Lars heeft niet alle vermogen, maar Lars weet toch het laatste er uit te rijden. Topinstelling van beide dat ze hier brons winnen. Het is hier met de Young Riders echt op de goede plek gevallen tijden het EK.”


bron: knhs