Jessica Mendoza en Abdel Said over de ups en downs ... "Elke dag is vechten, maar het is het waard..."

Jessica Mendoza en Abdel Said over de ups en downs ... "Elke dag is vechten, maar het is het waard..."

Afgelopen weekend kwam de Britse amazone, Jessica Mendoza aan de start in Rabat, Marokko. In de Nations Cup zat het haar niet meteen mee met Diamants Aurora. "Het was een 'off-day', maar dat is normaal. Het is haar eerste 1.60m Nations Cup. Op dagen zoals deze moet je gewoon hard zijn en doorbijten..." De Egyptische springruiter, Abdel Said toverde dan wel weer een grote glimlach op z'n gezicht. "Het is hard werken, maar hier doe je het voor. Je moet blijven geloven in jezelf en hard werken, dan komt alles op z'n plaats."


"Het is voor mij de tweede keer dat ik hier aan de start kom," vertelt Mendoza na afloop. "Ik ben echt onder de indruk van de wedstrijd maar meer nog van m'n paarden."

"Hoewel ik niet zo'n super Nations Cup achter de rug heb geloof ik echt in Diamants Aurora (v. Dirado). Ze heeft nog wel wat ervaring nodig, maar wordt zonder twijfel m'n Olympisch paard," lacht de amazone.

Meer geluk had Abdel Said. "Het is gewoon fantastisch. Ik probeer elke dag mijn sport te verbeteren en dit te combineren met m'n bedrijf en lesgeven. Elke dag is een struggle maar voor zo'n momenten doe je het."  (Abdel Said won met het Egyptische team de Landenprijs inRabat en een Olympisch Ticket voor Rio, nvdr.).

"Maar elk sprookje heeft ook z'n einde, morgen is het wederom hard werken in m'n stal in Herentals, België," gaat Said verder. "Ik zal wat paarden proberen en m'n leerlingen begeleiden."

Paardensport is meer dan alleen in het zadel zitten?

"Paardensport is meer geworden dan enkel in het zadel zitten, die tijd is voorbij," vertelt Said. "Het is elke dag vechten, netwerken en ook klanten begeleiden," bevestigd Mendoza.

"Ik zou bijvoorbeeld graag heel wat meer wedstrijden rijden in de winter, " vertelt Abdel. "Maar m'n studenten springen graag in Dubai in die periode en dan is het even belangrijk dat ik er ben om ze te begeleiden. Ronde de kerstperiode ga ik altijd met de klanten naar Dubai bijvoorbeeld."

Voor zijn op de toekomst

Volgens beide ruiters is het steeds nodig voor te zijn op de sport. "Het is een constante zoektocht naar geschikte Grand Prix paarden," vertelt Said. "Ik hou het altijd stil maar heb enkele leuke 8-jarige talenten klaar staan voor het hoogste niveau. Jessica heeft dan weer haar merrie die klaar is voor het hoogste niveau. Het moeilijkste is durven je tijd en energie investeren in paarden... ze een kans te geven.