Ook Rodrigo Pessoa mengt zich in discussie over WEG Tryon

Ook Rodrigo Pessoa mengt zich in discussie over WEG Tryon
Nadat Eric Lamaze zich heeft uitgesproken over de organisatie van de FEI Wereldruiterspelen in Tryon deelt nu ook Rodrigo Pessoa zijn mening in een video met de Amerikaanse journalist Chris Stafford. "Ik kan me natuurlijk enkel en alleen uitspreken over de accommodatie en het verloop van de springsport," begint Pessoa.

Pessoa won de Olympische Spelen in Athene en was in Tryon actief teamchef van het Ierse team. "Alles wat reeds was gebouwd was in orde, daar moeten we eerlijk in zijn. De stallen en de piste waren bijvoorbeeld subliem. Hetgeen wat nog niet af was uiteraard een ramp. Ik denk dat Mar Bellissimo de organisatie en constructie van de faciliteiten onderschat heeft. Het is al krap als je het in vier jaar moet bouwen, laat staan in 18 maanden.

"De communicatie tussen de organisatie en de ruiters verliep normaal. Het team van het secretariaat informeerde ons voldoende en hield ons op de hoogte zoals op alle andere internationale wedstrijden. Een groot minpunt was dat bijvoorbeeld de afval containers niet genoeg geleegd werden, dat er geen eet gelegenheid was nabij de stallen, dat de parking niet voorzien was en het hotel ongeveer 40 minuten verwijderd was. Al die details zorgden ervoor dat het evenement ondermaats was. Althans voor een kampioenschap zoals de WEG."

"De atleten hebben gedaan wat er van hen verwacht wordt, goede sport brengen. De verantwoordelijkheden van de organisatie en zeker ook het FEI werden niet voldaan. Dat zorgde voor heel wat ontstentenis bij de bezoekers en deelnemers."

Pessoa besluit dat de WEG in Tryon nogmaals bewezen heeft dat het onmogelijk is een kampioenschap van dit niveau te organiseren op een verkorte periode. En ook hierin heeft het FEI zijn verantwoordelijkheid.