Nicola Philippaerts: "we kunnen echt uitblinken..."

Nicola Philippaerts: "we kunnen echt uitblinken..."
De Belgische springruiter Nicola Philippaerts is 22ste geworden op het WK. Met zijn paard H&M Chilli Willi haalde hij de grote finale op zondag niet. Hij kreeg ‘s ochtends al 8 strafpunten en alleen de beste 12 mochten door. "Over het algemeen heeft Chilli Willi niet slecht gesprongen, maar er zat denk ik wel meer in," blikt hij terug.

"We zijn hier op een wereldkampioenschap en wie het tot in de finale schopt weet dat hij aan de bak moet om goed te presteren,” analyseert Nicola Philippaerts. “Vandaag kregen we een loodzware omloop voorgeschoteld waarin we drie keer in de fout gingen. Dan weet je het wel. Vandaag was het iets minder maar al met al ben ik zeer tevreden met onze prestaties. Twee foutloze omlopen en twee mindere omlopen, dat is de balans van deze wereldruiterspelen. De twee fouten op donderdag waren onverdiend. Vandaag was het zeer zwaar en zat er niet meer in.”

Nicola Philippaerts keerde maandagavond terug naar België. “Dit weekend neem ik deel aan de vijfsterrenwedstrijd van Waregem en nadien gaan we de planning eens goed bekijken. De focus gaat nu op de Longines Global Champions Tour,” zegt Nicola Philippaerts. “Begin november is er de slotwedstrijd in Doha. Met de London Knights staan we aan de leiding bij de teams. Na mijn twee zeges eerder dit seizoen ben ik al zeker van de finale die in december in Praag georganiseerd wordt. Die twee wedstrijden zijn twee mooie doelen om nog eens te pieken.”