Frank Schuttert: "Veel meer zat er niet in”

Frank Schuttert: "Veel meer zat er niet in”
Frank Schuttert reed met de merrie First Lady G zijn eerste Grote Prijs en wist gelijk derde te worden op Papendal bij Outdoor Gelderland.
Voor Frank Schuttert ziet de toekomst er ook goed uit met de negenjarige First Lady (v.Whitaker). “Ik heb de barrage op video teruggekeken, maar er zat niet heel veel meer in. Het was ook maar 0,19 seconde verschil met de winnaar”, vertelt Schuttert.

First Lady liep vorig jaar ook al op Outdoor Gelderland, maar met Annelies Vorsselmans. “Als achtjarige deed ze al goede dingen op 1.50m niveau. Jos Lansink kocht haar in april toen hij m’n beste paard Chianti’s Champion verkocht werd. Ik baalde sportief gezien van die verkoop, zeker met het oog op het EK in Rotterdam, maar Jos weet toch weer steeds voor aanvulling te zorgen. Ik heb de laatst twee jaren heel veel goede paarden mogen rijden. Nu alleen niet overdrijven met ze. Het kwam heel snel met bijvoorbeeld First Lady. Die moet ik niet elke keer heel zwaar inzetten. Sowieso moeten we strak plannen. Ik kan alle weken op pad om Global Champion Tour te rijden, maar je moet ook nee zeggen voor de paarden. Ik ben blij om hier in Arnhem te rijden. Ik kon vijf paarden meenemen. Ze hebben hier enorm veel geleerd en het is mooi om voor eigen publiek te rijden.”