Emma Bocken: “Ik heb in de barrage wel het maximale gegeven.”

Emma Bocken: “Ik heb in de barrage wel het maximale gegeven.”

Emma Bocken heeft gisteren haar tweede medaille gewonnen. Na het historisch teamgoud op donderdag won Bocken ook het individueel zilver. “Mooi”, antwoordt Emma blij en nuchter. “Ik heb in de barrage wel het maximale gegeven.”

“Ik ben niet teleurgesteld, maar hartstikke blij met zilver. Met eerder goud met het team heb ik echt een topweek gehad. Dagma heeft geen enkele fout gemaakt.”, vertelt Emma. “Dit heb ik te danken aan mijn ouders Paul Bocken en Jenny Johansson, aan de Stal Hendrix de eigenaar van Dagma, aan mijn trainster Inge Coenen en aan de organisatie van het EK die voor mij een speciale losrijpiste hebben gemaakt. Dagma is bang van andere paarden. Thuis gaat dat wel goed, maar op een wedstrijd moeten andere paarden op afstand blijven, anders raakt ze in paniek. “

“Voordat ik moet rijden ben ik best zenuwachtig, maar als ik aan het losrijden ben en in het parcours zet ik dat allemaal weg. Ik heb de barrage volgens mijn eigen plan gereden. De blijdschap overheerst. Ik ben heel blij met dit zilver. Dit is een mooie afsluiting van mijn Children-periode.”

bron: KNHS