Corona-blog met Suus Kuyten: "We zijn vandaag enkele interessante paarden gaan proberen"

Corona-blog met Suus Kuyten: "We zijn vandaag enkele interessante paarden gaan proberen"

Sinds het begin van de Coronacrisis hebben we elke week een gastblogger die ons een inkijk geeft in zijn/haar coronaleven. Deze week is het aan Suus Kuyten! 

Hallo allemaal,

Equnews post elke weekdag een blog waarin een gastblogger in het kort vertelt wat hij/zij die dag gedaan heeft. Deze week is het mijn beurt.

Vandaag is het dinsdag en het wordt een lange dag. M’n dag begint met Sophie naar de crèche brengen en dan ga ik door naar stal. Eenmaal op stal aangekomen stond er een hele grote kraan bij de buitenbak. Daarom kies ik er vandaag voor om te longeren. We hebben een hele ruime cirkel naast de stapmolen liggen en dat werkt fijn.


 


Ik laat de paarden 15 minuten instappen in de molen en ga dan met ze aan de slag in de cirkel. Ik heb met zachte balken (zit een soort spons in waardoor ze hun been niet breken als ze erop zouden gaan staan) een sluis gelegd zodat de paarden niet naar binnen of naar buiten kunnen vallen aan de longe. Ik ben geen voorstander van hulpteugels op de grond. Ze hebben alleen een hoofdstel in zodat je contact met het paard kan houden. De lonrlijn is als het ware mijn nieuwe teugel. Je kan ophoudingen maken en stelling vragen, doe dit voorzichtig want op de grond ben je veel sterker dan dat je denkt. Met longeren wissel ik de kanten veel af. 5 min links en rechts om in draf. 5 min links en rechts om in galop en sluit af met 5 min draf links en rechts om. na de training stappen de paarden weer 15 minuten uit in de molen. Paarden vinden dit vaak best een pittige oefening ze moeten op eigen benen lopen en vaak zie je ze in het begin een beetje zoeken hoe ze moeten lopen.




Als alle 6 paarden gedaan zijn gaan ze weer lekker de wei in rond 12 uur. Nadat ze in de wei staan gaan Harrie en ik richting het zuiden om paarden te kijken. Wij zijn verder die dag niet meer op stal aanwezig. We hebben met de meiden afgesproken dat de paarden om half 4 naar binnen gaan en nog even een half uur in de molen kunnen. Zo hebben zij de mooi de tijd om afronden en zijn de paarden voldoende uit de stal geweest. Wij waren ondertussen op plaats van bestemming en hebben een aantal interessante paarden geprobeerd. Op weg naar huis pluizen we alle info uit over de paarden. En wie weet komt er wel een aankoop uit.Omdat het een lange dag wordt heb ik met de oppas van Sophie afgesproken dat zij haar oppikt van de crèche om vervolgens Sophie bij ons thuis in bed te leggen en ons opwacht. Het wordt best een latertje vandaag! Tot morgen