Corona-blog met Suus Kuyten: "Vandaag kregen de paarden hun wekelijkse PEMF behandeling"

Corona-blog met Suus Kuyten: "Vandaag kregen de paarden hun wekelijkse PEMF behandeling"

Ook deze week hebben we weer een gastblogger die ons elke dag een inkijk geeft in zijn of haar Corona-leven. Deze week is het de beurt aan Suus Kuyten.

Hallo allemaal,

Equnews post elke weekdag een blog waarin een gastblogger in het kort vertelt wat hij/zij die dag gedaan heeft. Deze week is het mijn beurt.

Het is donderdag en heb als eerste m’n Sophietje naar de crèche gebracht om vervolgens naar de stal te gaan. Vandaag hebben mijn paarden een rustige dag. Ze hebben 3 dagen goed gewerkt en mogen vandaag even uitblazen.

Ze hebben in de ochtend ruim een half uur in de molen gestaan. Begin van de middag is Nicole van DVM Equine Services langs gekomen voor een PEMF behandeling bij de paarden. Dit is een pulserend magneetveld therapie. Het werkt in op celniveau. Daar heeft het een invloed op de celstofwisseling. Omdat het inwerkt op celniveau, heeft het een invloed op ieder weefsel, of dat nu spieren, pezen, botten of inwendige organen zijn. Het werkt ontstekingsremmend. Het heeft dus een positief effect en kan blessures voorkomen. Daarbij vinden de paarden het heerlijk. Ze zijn altijd super relaxed bij en staan al gapend te genieten. We herhalen dit 1x per week.



Na deze therapie heb ik ze rond 2 uur in de wei gezet. Daarna ben ik door gereden naar de Peter van der Waaij voor de super mooie website die in de maak is te bekijken. Je zal het wel binnenkort voorbij zien komen!

Toen was het alweer bijna half 6. Ben terug naar stal gegaan om de paarden binnen te zetten en te voeren. Toen alles er vredig bijstond heb ik Sophie van de crèche opgepikt om daarna even langs oma te gaan voor haar verjaardag.