Corona-blog met Renske Kroeze: "Ik was vandaag niet helemaal tevreden"

Corona-blog met Renske Kroeze: "Ik was vandaag niet helemaal tevreden"

Vandaag is Renske Kroeze aan haar laatste blog van de week toe. 


Vandaag was de tweede dag van de trainings driedaagse in Maarsbergen. De ochtend begon weer vrij vroeg. Gisteravond kreeg Mark een telefoontje met een bestelling voor sperma van Magic Coconut (Carrera x Coconut Grove xx). Voor ons vertrek moest de hengst dus gesprongen hebben. Alles verliep voorspoedig en we hadden zelfs nog tijd voor koffie.

In Maarsbergen stond vandaag het springparcours stond op de planning. Voor mij een mooie kans om wat andere dingen uit te proberen, want voor de paarden was de situatie hetzelfde als tijdens een echte wedstrijd. Met twee paarden ben ik gewisseld van bit. Ik ben van mening dat het juiste bit een groot verschil kan maken. Bij Nearly Perfect de la Brasserie heb ik het gevoel dat ik nu het juiste bit heb gevonden. Niet te scherp, maar wel voldoende inwerking. Irma Peternella reed ik vandaag op een spons bit. Dit is een bit met een grote oranje spons er om heen. Ik rij haar hier mee, omdat ze zeer gevoelig is in haar mond en snel kloofjes aan de binnenkant van haar mond krijgt van een regulier bit. In de training thuis rij ik ook regelmatig met het spons bit en ik ben er met haar best tevreden over. Vandaag tijdens het springparcours liep ze een fijne ronde, maar toch vond ik dat ik met dit bit toch te weinig inwerking heb….op zoek naar iets nieuws! Met Hoe Heet Ie heb ik niks veranderd ten opzichte van andere springparcoursen. Ik wilde met hem gewoon een fijne ronde rijden en dat lukte gelukkig ook. Working student Wiske van de Wiel reed met haar paard een solide ronde. Haar bondscoach (Junioren/Young Riders) Marcelle de Kam was ook tevreden!

Op de terugweg heb je veel tijd om na te denken. Aangezien ik niet helemaal tevreden was over de controle bij Irma, heb ik nog goed nagedacht over een bit dat misschien beter bij haar zou passen. Ik heb overlegd met Mark en Leendert Jan Hofland en samen kwamen we er op uit om een ander materiaal te proberen: een leren bitje. Nadat we de spullen hadden uitgepakt en de spullen voor de crossdag weer hadden ingepakt, heb ik Irma nog een keer kort gereden op de wei. Ditmaal met een leren bit. Ze accepteerde het bit heel goed en voor mijn gevoel had ik nu een betere inwerking. Ik denk dat het ook voor de cross een fijn bit gaat zijn, dus morgen ga ik van start in de cross met dit bit.

Nadat we alles op stal aan kant hadden gemaakt, was er nog een afscheidsborrel van onze stagiaire Karlijn van Roy. Karlijn heeft een aantal weken meegewerkt op het bedrijf. Karlijn is zelf actief in de spring- en eventingsport. Ik vind het erg leuk om enthousiaste en gedreven mensen te begeleiden en Karlijn is daar een schoolvoorbeeld van.Dan is het nu bijna bedtijd…ik wil goed uitgerust aan de start verschijnen van de cross!! Dit was mijn laatste blog voor Equnews. Ben je benieuwd hoe dit is verlopen, volg dan MJ Sporthorses B.V. op instagram!