Corona-blog met Lisa Nooren: "Ik vind dat je elke dag toch even op stal moet langsgaan, ook op rustigere dagen"

Corona-blog met Lisa Nooren: "Ik vind dat je elke dag toch even op stal moet langsgaan, ook op rustigere dagen"

Ook vandaag geeft Lisa Nooren ons weer een inkijk in haar leven in quarantaine: "Vandaag was een rustig dagje". 

Hi Equnews!

Heel rustig dagje gehad vandaag. In de ochtend eentje gereden en drie gelongeerd – als je dit doet op de manier dat papa het graag ziet dan voel je dat na drie paarden wel in de beentjes haha!

We proberen gemiddeld de paarden ieder een keer in de week te longeren. Het is een iets vrijere manier om de paarden te werken. Ze zullen sneller hun frisheid tonen dan onder het zadel en het is dan fijn om ze soms een beetje hun gang te laten gaan. Op een goede dag kun je ze na een halfuurtje echt relaxed werken. Vooral papa hecht veel waarde aan het longeer werk, hij spendeert veel tijd met nieuwe grooms om techniek net nog ietsje te verbeteren. Vaak gooien we de paarden ook helemaal los in de binnenbak, al is dit eventjes tien minuutjes voor het rijden.

Vandaag na de lunch een middagje vrij, dat gebeurd niet vaak! Stiekem vind ik het soort regenachtige weer van vandaag heerlijk als ik vrij heb; gezellig op de bank met een tv serie! Natuurlijk loop ik eind van de middag nog eventjes naar stal. Ik kan eigenlijk nooit helemaal weg blijven. Persoonlijk vind ik ook dat ik een verantwoording heb tegenover de paarden en iedereen op stal om nog eventjes langs te komen om te helpen mocht dit nodig zijn.

Eind van de avond moet ik nog eventjes op stal langs voor night-check. Dit roteert tussen de groom’s en onszelf – stallen nog eventjes uitmesten, dekens checken en natuurlijk hooi geven. Het is eind van de avond altijd heerlijk rustig op stal, voelt altijd als thuis aan (alleen midden winter iets minder leuk om te doen haha). Morgen spring training! See you then!