Talking health: "Tijdens de winter hebben paarden vaak een tekort aan vitamine E"

Talking health: "Tijdens de winter hebben paarden vaak een tekort aan vitamine E"

Global Medics is één van de bekendste merken als het om kwaliteitsvolle supplementen voor paarden gaat. We merkten dat verschillende van onze lezers vragen hadden over voedingssupplementen bij paarden en daarom besloten we om de meest gestelde vragen aan het team van Global Medics voor te leggen. Zij namen graag de tijd om jullie vragen uitgebreid te beantwoorden! 


Wat is het verschil tussen Arti-Gold en Arti-Sport?

Arti-Gold en Arti-Sport zijn beide gewrichtssupplementen die een ondersteuning bieden bij gewrichtskwalen zoals artrose, stramme gewrichten etc. De formule tussen Arti-Gold en Arti-sport is verschillend omdat in Arti-Gold het ingrediënt Harpagophytum (Duivelsklauw) verwerkt zit. Dit ingrediënt heeft een sterke verzachtende werking op stramme gewrichten maar is niet toegelaten op (internationale) wedstrijden door regelgeving van de FEI. Arti-Gold biedt daardoor een perfecte ondersteuning voor paarden in revalidatie na een behandeling of na een OCD operatie. Voor sportpaarden werd Arti-Sport ontwikkeld waar in plaats van Harpagophytum, Boswellia serrata gebruikt wordt om een verlichting te bieden bij gewrichtscomplicaties. Verder werden beide producten versterkt door verschillende lichaamseigen stoffen zoals Glucosamine, Collageen, Chondroïtine en MSM.

Zijn Global Medics producten veilig voor drachtige merries?

Alle producten van Global Medics zijn veilig te gebruiken bij drachtige merries.

Welke supplementen zijn aangeraden voor veulens en jaarlingen?

Vital+ en Mineron zijn een perfecte aanvulling wanneer u uw veulen een goede start in het leven wenst te bieden. Deze producten kunnen toegediend worden vanaf het moment dat het veulen de overschakeling maakt van melk naar ruwvoer. Mineron is een complete aanvulling van mineralen en is hoog gedoseerd in vitamine K3 en D3, die zorgen voor een gezonde ontwikkeling van de botstructuur en de algemene gezondheid van het kraakbeen. Vital+ is een gebalanceerd vitaminepreparaat die alle nodige vitamines bevat ter ondersteuning van de weerstand en de vitaliteit van het veulen, de kwaliteit van hoeven en vacht bevordert, én bijdraagt aan een gezonde botontwikkeling.

Kunnen de producten van Global Medics gedurende lange tijd toegediend worden?

Alle producten van Global Medics kunnen langere tijd toegediend worden zonder nadelig effect op het lichaam. Om er zeker van te zijn dat er geen gewenning op treedt na langdurige toediening van een product, is het mogelijk om tussen 2 kuren een 3-tal weken te stoppen en erna de behandeling verder te zetten.

Wanneer moet ik een kalmerend supplement aan mijn paard toedienen?

Paarden die langere tijd op stal staan door een blessure of revalidatie kunnen tekenen van stress vertonen. Ook paarden die prikkelbaar zijn op wedstrijd of tijdens transport kunnen baat hebben met een “Relax” kuur. Dit product heeft een kalmerende werking zonder verlies aan focus of uithouding. Dit door de toevoeging van onder andere L-tryptofaan, Magnesium en Passiflora.

Hoe kan de spieropbouw bij jonge paarden ondersteund worden?

Eiwitten en aminozuren zijn een belangrijke bron van nutriënten die kunnen bijdragen aan de spieropbouw van jouw paard. Enkele essentiële aminozuren zijn oa: Lysine, Methionine, Leucine, Isoleucine,… Deze ingrediënten zijn terug te vinden in het product Muscle-Care. Eveneens speelt training een belangrijke rol in de opbouw van spieren. De beste resultaten worden dan ook bekomen door Muscle-Care te combineren met een evenwichtig trainingsschema. Uit ervaring merken we dat een kuur Muscle-Care gecombineerd met een vitamine E kuur zéér goede resultaten oplevert. Vitamine E zorgt voor een betere geleiding naar de zenuwen en spieren, waardoor de nutriënten in Muscle-Care optimaal door het lichaam worden opgenomen.

Wanneer moet ik een vitamine E supplement bijvoederen?

In de zomer biedt vers gras een goede aanvulling aan de vitamine E behoeften bij paarden. Een vitamine E tekort treedt sneller op tijdens de winterperiode omdat hooi zijn belangrijkste voedingswaarden al verloren heeft. Paarden kunnen zelf geen vitamine E aanmaken waardoor ze volledig afhankelijk zijn van het rantsoen. Ook wordt er een onderscheid gemaakt tussen recreatie- en sportpaarden aangezien sportpaarden meer behoefte hebben aan vitamine E.Ook jonge paarden die futloos zijn en zwakke spieren hebben, hebben vaak baat bij een Vitamine E kuur. Raadpleeg steeds jouw dierenarts voor een bloedonderzoek indien u een tekort aan vitamine E bij uw paard vermoedt.