Talking Health: "Ook tijdens de winter is aandacht voor ademhalingsstelsel verreist"

Talking Health: "Ook tijdens de winter is aandacht voor ademhalingsstelsel verreist"

Global Medics is één van de bekendste merken als het om kwaliteitsvolle supplementen voor paarden gaat. We merkten dat verschillende van onze lezers vragen hadden over voedingssupplementen bij paarden en daarom besloten we om de meest gestelde vragen aan het team van Global Medics voor te leggen. Zij namen graag de tijd om jullie vragen uitgebreid te beantwoorden! 


Wat is het verschil tussen P-Block, Lacta-Fort en Top-Competition?

P-BlockLacta-Fort en Top-Competion zijn dé referentie op vlak was wedstrijdproducten, toch is er een groot verschil in werking tussen deze 3 producten. P-Block wordt voornamelijk gebruikt om lichte ongemakken te verzachten tijdens wedstrijddagen. Paarden die meerdere dagen na elkaar presteren hebben tegen het einde van de wedstrijd vaak last ongemakken in de gewrichten aangezien deze zwaar belast worden. P-Block zorgt ervoor dat paarden tot het einde van de wedstrijd goed blijven presteren. Lacta-Fort zorgt ervoor dat er minder spierverzuring optreedt tijdens meerdaagse concours en zorgt ervoor dat de spieren sneller herstellen. Vaak wordt een combinatie van P-Block en Lacta-Fort gebruikt. Top-Competition werd speciaal ontwikkeld voor paarden met weinig energie. Het bevat verschillende B-vitamines die het energiepeil verhogen en bevat eveneens ingrediënten die een verzachtende werking bieden op de spieren en de gewrichten.

Is er een alternatief voor P-Block poeder indien mijn paard dit moeilijk eet?

Naast P-Block poeder (in zakjes) werd er ook een variant in pastavorm ontwikkeld genaamd P-Block tubes. Door middel van de tube kan het product probleemloos door gevoelige eters opgenomen worden door het direct in de mond toe te dienen.

Mijn paard is tijdens stressmomenten gevoelig voor maagcomplicaties. Mag ik Gastro-Care+ enkel bij stresssituaties toedienen?

Voor sommige paarden is een kleine aanpassing in routine al genoeg om de maag- en darmflora te verstoren. Deze paarden vertonen al snel een verminderde eetlust en zijn prikkelbaarder. Om hiervoor een oplossing te bieden kan Gastro-Care+ enkele dagen voor de stressvolle situatie toegediend worden, tot enkele dagen erna.

Kan Gastro-Care+ preventief toegediend worden voor paarden gevoelig aan maagzweren?

Gastro-Care+ beschermt ook preventief het maagslijmvlies bij paarden die gevoelig zijn aan maagzweren. Verschillende ingrediënten werden toegevoegd die een verzachtende werking hebben op het maagdarmslijmvlies. Anderzijds neutraliseert Gastro-Care+ het overtollige maagzuur waardoor maagcomplicaties minder snel voorkomen.

Mijn paard heeft weinig energie. Welk supplement kan ik hiervoor toedienen?

Hemachol is een vloeibare oplossing die de aanmaak van rode bloedcellen gaat stimuleren, de ontgiftende werking van de interne organen ondersteunt en de recuperatie versnelt. De beschikbare zuurstof in het bloed zorgt ervoor dat paarden sneller een hoger energielevel bereiken.

Wanneer moet ik een immuniteitssupplement toedienen?

Paarden kunnen een verminderde weerstand hebben tijdens extreme koude of hitte. Paarden die zware inspanningen leveren zijn vaak ook meer vatbaar voor virussen en bacteriën. Dit doordat ze in het weekend op concours in verschillende stallen geplaatst worden en in contact komen met veel andere paarden. Wanneer een paard een verminderde weerstand heeft, is het paard meer vatbaar voor ziektes en duurt het herstelproces langer. Immunotop bevat concentraties hoogwaardige kruiden om de natuurlijke weerstand te ondersteunen en sporenelementen die zorgen voor de aanmaak van afweercellen tegen virussen en bacteriën.

Mijn paard heeft tijdens de wedstrijd last van spierverzuring. Wat kan ik hiervoor doen?

Een aantal symptomen van paarden met spierverzuring zijn: een stijvere gang, verminderde sportprestaties, tonen sneller verzet,… Het is belangrijk dat het paard niet te veel suikers en zetmeel uit het krachtvoer opneemt. Een overschot aan bovenvermelde stoffen leidt tot de aanmaak van melkzuur. Deze afvalstoffen worden moeilijk afgevoerd en hierdoor krijgt het paard vermoeide spieren. Het aminozuur L-Carnitine gaat spierverzuring en spierafbraak tegen en zorgt voor een beter energiebenutting. De producten Lacta-Fort en Lactalyse bestaan niet alleen uit L-Carnitine, maar ook uit oa. L-Leucine, L-Valine, Bela-Alanine,… Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het zuurstoftransport naar de spieren toeneemt en meer energie ter beschikking gesteld wordt. Kortom zijn deze producten zijn een complete aanvulling voor sportpaarden die zware inspanningen ondergaan.

Wat kan ik doen voor een paard dat in de winter last heeft van zijn luchtwegen?

Respitop is een product dat hoogwaardige kruiden bevat die een goede werking van het ademhalingsstelsel bevorderen. Overtollige slijmen worden opgelost en de luchtwegen worden vrij gemaakt. Respitop is een vloeibaar, dopingvrij supplement rijk aan talrijke natuurlijke ingrediënten.

Hoe wordt P-Block toegediend?

De avond voor de aanvang van het concours wordt er 1 zakje toegediend in het voeder van het paard. Indien u tubes gebruikt, wordt de avond voordien 1 volledige tube rechtstreeks in de mond toegediend. De dag van het concours dient er 3 à 4u voor de aanvang van de proef opnieuw een zakje (in het voeder) of tube toegediend te worden. Dit tot aan het einde van het concours om de prestaties te optimaliseren. De producten Lacta-Fort, Lactalyse en Top-Competition worden op dezelfde manier toegediend.

Worden de producten van Global Medics in België geproduceerd?

Alle producten van Global Medics worden in België geproduceerd in FCA (Feed Chain Alliance) gecertificeerde bedrijven. Deze standaard heeft als voornaamste doel het verzekeren van de voedselveiligheid en kwaliteit doorheen het productieproces. Ook wordt er hoog ingezet op de kwaliteit van de grondstoffen en kwaliteitscontrole van de producten.