Ondersteun de ontwikkeling van uw jong paard met Mineron

Ondersteun de ontwikkeling van uw jong paard met Mineron

De Vlaamse paardenfokkerij behoort tot de absolute wereldtop. Het fokken van een veulen is een geweldige belevenis, maar hoe zorg je ervoor dat een veulen zich op een goede manier ontwikkelt tot een jong, gezond paard?

De Vlaamse paardenfokkerij behoort tot de absolute wereldtop. Het fokken van een veulen is een geweldige belevenis, maar hoe zorg je ervoor dat een veulen zich op een goede manier ontwikkelt tot een jong, gezond paard?Groeistoornissen zoals OC’s en OCD’s zijn een vaak voorkomend probleem bij jonge paarden. Deze zijn het gevolg van een verandering in het proces van een normale botvorming. Er zijn verschillende oorzaken te wijten bovenvernoemd probleem zoals genetica, onregelmatige groei of een accuut trauma zoals een val in de weide. Toch speelt voeding een belangrijke factor in de ontwikkeling van gezonde gewrichten bij jonge paarden.

 

Opgroeiende veulens hebben vooral nood aan aminozuren, mineralen en vitamines zoals: calcium, magnesium, zink, mangaan, en koper zoals terug te vinden zijn in het product Mineron  van Global Medics.

 

Calcium vormt ongeveer 35% van de botstructuur. Onvoldoende calciumopname bij veulens en jonge paarden resulteert in een slechte mineralisatie van het weefsel met gewrichtsproblemen tot gevolg.

Koper en zink zijn natuurlijke elementen die bijdragen tot het behoud van normaal bindweefsel, zoals kraakbeen. Verder bevat Mineron glucosamine, collageen en chondroïtine die de bouwstenen vormen van gezonde gewrichten. Ook vitamine K wat doorgaans niet vaak in voedingssupplementen gebruikt wordt, zorgt voor een gezonde botstofwisseling en botmineralisatie.

 


Mineron kan ook bij volwassen paarden worden ingezet tijdens periodes van stress, hoge activiteit, dracht of bij herstel na ziekte of operatie. Paarden die enkel gevoederd worden met hooi verkrijgen via Mineron al de nodige sporenelementen om in topconditie te blijven.