Je optimaal voorbereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen? Tips van een topruiter!

Je optimaal voorbereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen? Tips van een topruiter!


Goed nieuws van het Kabinet deze week: internationale wedstrijden zijn op Nederlands grondgebied weer mogelijk vanaf 17 december! Wanneer 'amateurs' de wedstrijdpiste mogen betreden, is nog niet duidelijk maar dit is alvast een stap in de goede richting. Daarom is het belangrijk om nu alvast je paard optimaal voor te bereiden op de heropstart van het wedstrijdseizoen.


“Ik gebruik graag Muscle-Care van Global Medics voor paarden die langere tijd op rust hebben gestaan, zoals paarden die uit blessure komen”, vertelt Constant van Paesschen. “Ik gebruik dit supplement om ervoor te zorgen dat deze paarden sneller terug in de spieren komen zodat ze op wedstrijd weer topprestaties kunnen neerzetten”, gaat hij verder.

"Muscle-Care is geschikt voor paarden die recupereren van een blessure of na een periode van rust of verminderde training. Muscle-Care zorgt ervoor dat er meer energie opgeslagen kan worden in de spiercellen waardoor de spiermassa toeneemt. Hierdoor biedt het ook een goede oplossing voor jonge hengsten die op de keuring worden voorgedragen of jonge paarden die weinig spiermassa hebben.

“Natuurlijk is het geven van enkel dit supplement niet voldoende. Het is belangrijk dat dit met een evenwichtig trainingsschema gecombineerd wordt”, vertelt het team van Global Medics ons. “Muscle-Care zorgt bovendien niet enkel voor de aanmaak van spieren maar verbetert ook het energie- en zuurstoftransport naar de spieren waardoor er minder snel spierverzuring optreedt en ze optimaal kunnen presteren.