Hengstenspotlight: "Met Comme Il Faut als vader kan het bijna niet meer mislukken"

Hengstenspotlight: "Met Comme Il Faut als vader kan het bijna niet meer mislukken"


Het nieuwe fokkerij seizoen gaat van start en laat dat een lichtpuntje zijn in een wereld die momenteel door verschillende virussen gedomineerd wordt. Want zeg nu eerlijk: wie wordt er nu niet gelukkig van veulens die vrolijk in de weide rondspringen? Het hengstenaanbod is echter zo groot dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom stellen we graag enkele opkomende talenten aan jullie voor.


Wat dachten jullie bijvoorbeeld van de prachtige donkerbruine Commander HK Z (v. Comme Il Faut)?Een snelle blik op de pedigree van deze hengst belooft een schitterende toekomst: hij is een zoon van de legendarische Comme Il Faut van Marcus Ehning. Dit betekent meteen ook dan zijn grootvader de topvererver Cornet Obolenksy is. Commanders moeder is op haar beurt een dochter van Emerald, die met Harrie Smolders op het hoogste niveau sprong.

Stal Theeuwes, waar de hengst ter dekking aangeboden wordt, laat zelf weten erg in de 5-jarige hengst te geloven: “We zijn zelf van plan hem veelvuldig te gebruiken op onze merries”; klinkt het. “We denken dat hij het best zal passen bij wat langere merries of merries die wat extra bloed kunnen gebruiken. Aangezien hij zelf zo fenomenaal springt, verwachten we dat hij zijn techniek ook aan zijn nakomelingen zal doorgeven. Hij springt echt ‘uit het boekje’”, vertellen ze enthousiast.

Commander is gekeurd voor BWP en sprong in de kijker tijdens de PAVO-hengstencompetitie waar hij met Walter Lelie aan de start kwam. Zijn sperma is vers te verkrijgen.


Klik hier voor meer informatie