Hengstenspotlight: jong geweld zoals Orak d'Hamwyck of eerder bewezen talent als Toulon?

Hengstenspotlight: jong geweld zoals Orak d'Hamwyck of eerder bewezen talent als Toulon?

Ook vandaag zetten we weer een nieuwe hengst in de spotlight. Dit keer schenken we graag wat extra aandacht aan de jonge hengsten die nieuw zijn in het aanbod van T&L Sportstallions. Het volledige aanbod is terug te vinden op www.tilleman.be. Op de website zijn alle hengsten voorzien van een woordje uitleg, wordt de nodige info gegeven en kunnen er foto's en video's worden teruggevonden. 

Nieuw in het aanbod is de schitterende 7-jarige Orak d'Hamwyck (v. Toulon).  Orak D’Hamwyck is de zwarte parel die we allemaal kennen van onder het zadel van Marc Bellemans. Deze 7-jarige hengst is een zoon van Tobago Z uit een moeder van Toulon x Renville. Tobago springt momenteel de pannen van het dak onder Daniel Deusser en laat indrukwekkende resultaten optekenen!

Orak springt al in het oog sinds zijn eerste optredens, met oa. zijn overwinning van het vrijspringen voor 2-jarigen tijdens Jumping Mechelen. Ook nadien viel hij steeds op. Hij werd winnaar van de cyclus 4-jarigen. Tijdens de PAVO hengstencompetities en tijdens de cycluswedstrijden schitterde hij elke keer. Vorig jaar werd hij nog finalist tijdens het BK voor 6-jarige paarden in Opglabbeek.


Een ander talent in het aanbod van T&L Stallions is de 3-jarige Stavros van de Barlebuis (v. Tangelo vd Zuuthoeve).  Deze 3-jarige prachtige verschijning van Tangelo van de Zuuthoeve x Eldorado van de Zeshoek x Heartbreaker werd zopas goedgekeurd voor studbook BWP! Een talentvolle toevoeging aan de catalogus van T&L. 3 bijzonder gewilde vaderdieren in het pedigree.

Hij blinkt uit met zijn bewegingen en zowel in vrijheid als onder de man demonstreert hij voorzichtigheid en vermogen op de sprong!

Niet enkel jong talent wordt bij T&L in de spotlight gezet, hun legendarische Toulon mag natuurlijk ook niet ontbreken.  Stuntwerk zagen we in de recentste GCT in Doha. Toulon nakomelingen op het podium, op 1 én 3, met Delux van T&L en Dieu-Merci van T&L. Een mooi moment voor onze fokkerij, als ook voor TOULON!Er zijn nieuwe dekmogelijkheden met diepvriessperma van Toulon voor 2021. Neem zeker een kijkje op zijn pagina.