Hengsten in de spotlight: Mercurius VI S

Hengsten in de spotlight: Mercurius VI S


Het dekseizoen gaat stilaan weer van start. Ben je na de eerste manche van de hengstenkeuring het ‘noorden’ wat kwijt en weet je helemaal niet meer door welke hengst je jouw merrie wil laten dekken? Geen nood! Om je te helpen kiezen, stellen we vandaag graag Mercurius VI S voor, een opkomend 4-jarig talent.


Mercurius VI S is een zoon van Heart Touch die op dit moment volop aan zijn internationale carrière timmert. Heart Touch zelf is een zoon van de legendarische Untouched die onder het zadel van de Brit Ben Maher op het hoogste niveau sprong. Helaas overleed Untouched op jonge leeftijd. De moeder van Heart Touch is Dymphonie, een dochter van Vingino. Vingino verdedigde onder het zadel val Annelies Vorsselmans onder andere de Belgische eer in de Nations Cup van Lummen.

De moeder van Mercurius VI S is een dochter van de legendarische Verdi TN, die uiteraard geen introductie meer nodig heeft. Mercurius is al de vierde goedgekeurde hengst uit deze merrie die duidelijk haar kwaliteiten aan haar nakomelingen doorgeeft.

“Onze hengst lijkt misschien op het eerste zich een gigantisch paard met zijn 1m76”, vertelt Celis Stables, waar de hengst ter dekking staat. “Hij is echter een compact paard, werkt goed mee en laat veel kwaliteit en vermogen op de sprong zien. Hij heeft drie ruime gangen en is licht in de hand. We verwachten deze jonge, talentvolle hengst in de toekomst zeker op Grand Prix niveau terug te zien”, besluiten ze.


Voor meer informatie, klik hier












Jouw hengst ook in de spotlight? Neem dan vrijblijvend contact op met marketing@equmedia.be