Hengst in de spotlight: Piper vd Heffinck

Hengst in de spotlight: Piper vd Heffinck


Terwijl ondertussen de eerste veulens van 2021 geboren worden, is het nog steeds niet te laat om je merrie te laten dekken. Maar zie je door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer? Heb je totaal geen idee door welke hengst je jouw merrie wil laten dekken? Equnews to the rescue! We stellen de komende weken graag verschillende hengsten aan jullie voor om de keuze te vergemakkelijken. Vandaag is het de beurt aan Piper van de Heffinck (v. Quickstar).


Piper van de Heffinck is een 6-jarige hengst die vorig seizoen zijn eerste concours sprong. Hij toonde toen veel vermogen en een enorme kwaliteit. Dat kan ook niet anders, hij is immers een zoon van de legendarische Quick Star (v. Galoubet A) die met Meredith Michaels op het hoogste niveau actief was. Michaels vertelt hoe belangrijk het paard was voor haar carrière: “Hij betekende echt mijn internationale doorbraak. Ik zal nooit vergeten dat hij mij naar mijn eerste kampioenschapstitel leidde. Hij was echt een fenomeen, het leek wel of hij een ingebouwde trampoline in zijn afzet had, zo veel vermogen had hij”; lachte ze. Later zou Nick Skelton de teugels van de hengst overnemen. Diezelfde Skelton reed een andere zoon van Quick Star, Big Star, naar de Olympische titel in 2016.

Piper heeft niet enkel erg goede genen aan vaderskant, ook de moederlijn is zeker het vermelden waard: met Cabrio vd Heffinck en Heartbreaker in zijn bloed, kan hij niet anders dan een goede springer worden. De legendarische Heartbreaker heeft al erg veel nakomelingen voortgebracht op het hoogste niveau en Cabrio vd Heffinck kennen jullie natuurlijk als de hengst die met Olivier Philippaerts de Grand Prix van Spruce Meadows op zijn naam schreef. De moederlijn van Piper is de bekende BWP 13 lijn, die vrijwel garant staat voor een succesvolle carrière in de sport. Andere paarden die uit deze moederlijn stammen zijn Ima vd Abdijhoeve (Elizabeth Gingras), Jana vd Abdijhoeve (Emilie Conter) en Quelle Dame vd Heffinck (Edwina Tops Alexander).

Heeft Piper je nog net niet helemaal kunnen overtuigen? Klik dan hier voor extra informatie en video’s.

Toch op zoek naar iets anders? Misschien is de schitterende Prestige vh Kluizenbos (v. Halifax vh Kluizenbos) wel de ideale match voor jou merrie! 




Piper is ook zichtbaar in de Equisem app!