Hengst in de spotlight: Check In 2

Hengst in de spotlight: Check In 2


Tal Milstein Stallions boekt al 3 jaar succes met een selectie van de allerbeste sporthengsten. De meeste van onze hengsten worden geprezen voor hun sportprestaties. Fokkers kunnen kiezen uit een een aantal jonge, veelbelovende hengsten of bekende hengsten met sterke bloedlijnen. We hechten bijzonder groot belang aan de genetische achtergrond. Onze hengsten hebben bewezen dat ze uitstekende springpaarden voortbrengen. Ze bundelen de allerbeste kwaliteiten. Daarom stellen we vandaag graag één van zijn toppers voor: Check In 2 (v. Cordalme Z)


Met de Oldenburger CHECK IN 2 presenteren we U een echte, bewezen topper uit de internationale springsport. Deze getalenteerde hengst heeft zijn kwaliteiten bewezen in vele 5* wedstrijden, Wereldbekers en Wereldruiterspelen onder het zadel van Samanta Mcintosch. Het palmares van deze hengst oogt dan ook buitengewoon met overwinningen en klasseringen in de GP’s van Oliva, Abu Dhabi, Gijon, Rome, Mannheim, La Baule enz.Samantha McIntosch vertelt over de hengst: "CHECK IN 2 was altijd een geweldige partner voor me die me heef meegenomen naar het hoogste niveau. Het is dankzij zijn fantastisch karakter, zijn atletische eigenschappen en zijn groot hart dat hij nu van zijn pensioen kan genieten in topvorm en zich volledig kan focussen op de fokkerij.

Zijn vader, Cordalmé Z, is een echt bloedpaard dat naast een flitsende techniek tevens over een grote galop en een immense vermogen beschikt.Bovendien won deze hengst vele prijzen met Gilbert Böckmann. Hij heeft 13 goedgekeurde zonen, waaronder Couleur Rubin. Onder het zadel van Ludger Beerbaum plaatste hij zich in vele internationale competities en Wereldbekers. Cordalmé Z is ook de vader van 2 deelnemers aan de Olympische spelen: Careful in Syndey/Australië en Casper in Athene/ Griekenland.

Aan moeders kant zien we Lord Pezi. Hij was zeer succesvol in de sport en behoort tot ’s werelds beste springpaardenvererver op de WBFSH ranking. Hij produceerde vele succesvolle nakomelingen: Lord Spezi/Margie Engle Goldstein/USA, Louis and Pezi/beide Beat Mändli/SUI, Luzifer/Linn Zakariasson/SWE, Lariccello/Helen McNaught/GBR en Londinium/ Lillie Keenan/USA.

Veel van die kwaliteiten vinden dan ook hun oorsprong in de moederlijn van CHECK IN 2 die tot het beste van de Oldenburger fokkerij behoort. Zijn moeder Ilonka sprong zelf op 1.45 m niveau voor ze in de fokkerij naast Check Up 3 – 1.55 m , een volle broer van Check In 2 ook nog andere internationals bracht zoals Lavender Brown, en Checkter.Interessant is ook dat de tophengst Kashmir vh Schuttershof uit dezelfde moederlijn komt als CHECK IN 2.

Vele van CHECK IN 2 zijn oudste nakomelingen (°2007-°2009) zien we al terug op het hoogste niveau zoals o.a. Fischerchelsea (1.60m), Che Fantastica (1.60m), Cicero F (1.60m), Coraline 6 (1.55m), C.D. 2 (1.55m), CHICO 892 (1.50m) Be Check it Out (1.50m).


Klik hier voor meer foto's en informatie