Equbreeding bundelt de beste hengsten en moederlijnen voor tweede editie

Equbreeding bundelt de beste hengsten en moederlijnen voor tweede editie


In een Olympisch jaar komt het team van Equbreeding Auction met de tweede editie van haar veiling. Het team van Equbreeding selecteerde enkel veulens en embryo’s van de beste vaders uit de beste moederlijnen waardoor een Olympische toekomst bijna in de sterren geschreven staat.


Wat dachten jullie bijvoorbeeld van Vince van den Bisschop (v. Comme d’Api vd Hacienda Z) de half broer van Christian Kukuk’s Mumbai, die Ă©Ă©n van de steunpilaren van het Duitse team in Tokio moet worden. Ook Opium JW van de Moerhoeve mag zichzelf een halfbroer van Vince noemen. Opium timmert momenteel volop aan een internationale carrière onder het zadel van de Nederlandse ruiter Willem Greve.

Een andere eye-catcher is Catfight JT Z (v. Comme Il Faut) een schitterend merrieveulen wier looks niet alleen een streling voor het oog zijn, haar pedigree is er ook eentje om U tegen te zeggen. Ze is een afstammeling van de nu al legendarische Comme Il Faut van Marcus Ehning. Catfight’s moeder is getalenteerde jonge merrie die zus mag zeggen tegen Charlemagne JT Z die met Ricardo Pisani op het hoogste niveau springt. De moeder van Catfight is bovendien een halfzus van Cocaine Z, Ă©Ă©n van de founding stones van stoeterij Zangersheide.

Op zoek naar een toekomstige wereldkampioen? Dan is Heaven’s Girl 5C vd Bisschop (v. Heartbreaker) zeker een geschikte kandidate. Dit merrieveulen is een afstammeling van de legendarische Heartbreaker, die onder andere Halifax van het Kluizenbos, Echo van Spieveld en Toulon voortbracht. Heaven’s Girl second dam is Aphrodite d’Arsouilles, een volle zus van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles. Aphrodite heeft zeven nakomelingen die op zijn minst 1m45 springen.

Tot slot verdient ook Harold van het Oosthof Z (v. Heartbreaker) zeker wat extra aandacht. Ook hij mag vader zeggen tegen Heartbreaker, maar niet enkel dat; zijn moeder is een volle zus van Emerald. De vosse hengst die met Harrie Smolders natuurlijk geen introductie meer nodig heeft: iedereen weet dat welke invloed deze hengst heeft op de moderne fokkerij. Harold vat het algemene idee van Equbreeding goed samen: bekende, succesvolle vaders combineren met de beste moederlijnen.

De veiling loopt van 20 tot 22 juni. Klik hier voor de volledige collectie.