Droomstallen: Riante villa met hippisch complex in Weelde

Droomstallen: Riante villa met hippisch complex in Weelde

In deze koude winterdagen kan dromen geen kwaad. Droom jij ook van een prachtige woonst met je paarden aan huis? Of ben je een professionele ruiter die eerder op zoek is naar een hippisch complex om alle activiteiten van thuis uit te oefenen? Misschien kan je droom dankzij HippoHomes wel werkelijkheid worden! HippoHomes heeft immers een prachtig complex in Weelde in portefeuille dat ze nu dus te koop aanbieden. 


Deze eigendom bevindt zich in Weelde, deelgemeente van Ravels in provincie Antwerpen dat makkelijk bereikbaar is via de E34. De accommodatie bevindt zich in een rustig straatje en situeert zich vlakbij de grens met Nederland.

Het perceel van ca. 2,9ha omvat een ruime woning met binnenzwembad, 19 paardenstallen, een binnen- en buitenpiste, een stapmolen, een longeercirkel en voldoende in hout omheinde weides.De ruime woning in L-vorm is opgedeeld in 2 woongelegenheden. De eerste bevindt zich op het gelijkvloers en omvat een ruime leefruimte met keuken, drie slaapkamers, een badkamer en een apart bureau. De tweede vind je op de 1ste verdieping van de andere vleugel en bestaat uit een open keuken met ruime leefruimte, drie slaapkamers en een badkamer. Voor de levensgenieters onder ons is er aan de woning nog een verwarmd binnenzwembad met sauna, infrarood-cabine en 2 douches. Er is ook nog een zeer ruime garage aanwezig, waar 3 auto's in gestald kunnen worden.

De paardenaccommodatie omvat verschillende gebouwen, die met elkaar verbonden zijn. De stallen zijn in U-vorm opgetrokken zodat bijna elke stal een buitenluik heeft. Het eerste authentieke schuurgebouw bevat 9 stallen en een verwarmde zadelkamer naast opslagruimte. In het tweede stalgebouw vinden we 10 ruime boxen. Beide stalgebouwen zijn direct met elkaar verbonden en hebben een directe toegang naar de recent gebouwde binnenpiste via een gang waar je 3 wasplaatsen en een solarium aantreft. Het warmwater voor de wasplaatsen komt van een zonneboiler. De binnenpiste heeft een afmeting van 20m x 36m, is voorzien van een eb- en vloedbodem en is afgewerkt met mahoniehout. De verlichting komt vanuit de tenniswereld zodat er geen schaduwvorming optreedt. Dit gebouw bevat ook een naastgelegen charmante ontvangstruimte waarvan de ramen zijn uitgevoerd met veiligheidsglas en heeft zicht op de binnen- en buitenpiste naast een grote opslag voor hooi en stro. De buitenpiste heeft als afmeting 22m x 66m, is voorzien van een professionele geopadbodem en uitgerust met een sproeiinstallatie. Er is ook nog een groomsappartement aanwezig in het stalgebouw. De eigendom wordt vervolledigd met een stapmolen voor 4 paarden en een longeercirkel en een reglementaire mestvaalt.Over het ganse domein is Wifi en ook de industriële wasmachine en droogkast zijn inbegrepen in de verkoop.De weides zijn omheind in hout en enkele zijn voorzien van een schuilstal.



Klik hier voor meer foto's en informatie