BHT Veiling: "Als je dezelfde genen als Tobago hebt, kan het bijna niet meer mislopen"

BHT Veiling: "Als je dezelfde genen als Tobago hebt, kan het bijna niet meer mislopen"

Nog op zoek naar het ideale paard om weer op wedstrijd te gaan, eenmaal dat toegelaten is? Misschien zit jouw droompaard wel in de nieuwe collectie van de BHT veiling. "Dit keer focussen we ons op paarden die vrijwel zeker een rooskleurige toekomst tegemoet gaan", aldus de organisatie. "Want zeg nu zelf, als je Tobago Z van Daniel Deusser familie mag noemen, dan kan het toch bijna niet meer mislopen?".


BHT spreekt in dit geval over Kristo ES (v. Fernando H), een 6-jarige ruin. "Kristo heeft heel wat kwaliteiten om het te maken op hoger niveau. Hij heeft een erg consistente sprong, een geweldige techniek en alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog eens erg voorzichtig. Bovendien heeft hij een uitstekend karakter wat ervoor zorgt dat hij waarschijnlijk met heel wat ruiters goed overeen zou kunnen komen". 

Deze goede kwaliteiten zijn niet verwonderlijk als je naar de stamboom van Kristo kijkt. Zijn vader is Fernando-H die recent in Lier hoge ogen gooide onder het zadel van Bart Bles. Zijn grootmoeder is niemand minder dan Whoopie C, de moeder van Scuderia 1918 Tobago Z, die met Daniel Deusser alle concurrentie in Wellington naar huis reed. 

Ook aan de jongste ruiters werd tijdens deze veiling gedacht. Er zitten immers ook wat beloftevolle sportpony's in de collectie. "Wikske Dwerse Hagen (v. Don Carlos) is hier één van de blikvangers. Ze is nog maar drie maar ook haar genen spreken voor zich. Haar vader, Don Carlos sprong op internationaal Grand Prix niveau onder Schulze Tophoff en Thibeau Spits". 

Wikske is de halfzus van Kadans van de Groenheuvel. Doet die naam je een belletje rinkelen? Dat kan! Hij was immers de pony die Thibeau Spits de nationale titel opleverde. 

De veiling gaat op 11 april van start en loopt tot 12 april. Klik hier voor de volledige collectie