Nederland goed uit de startblokken op EK vierspannen

Nederland goed uit de startblokken op EK vierspannen


Bram Chardon is het FEI Europees kampioenschap vierspannen uitstekend begonnen. De titelverdediger reed zijn span in Boedapest naar een score van 73%, goed voor de voorlopige zilveren positie in het tussenklassement. Het Nederlandse team begint morgen vanaf de eerste plaats aan de marathon.


Familie Chardon op dreef

De 28-jarige Bram Chardon had voor zijn dressuurproef de paarden Floriano, Freddy, Idool N en Roderick CV ingespannen. Met een score van 73% verbeterde hij zijn vorige EK-score met een half procent, een mooie uitgangspositie voor de rest van het kampioenschap.IJsbrand Chardon reed als laatste deelnemer zijn vierspan de fraaie dressuurpiste van het Kincsem park in. Met de mooie score van 72,6% staat IJsbrand Chardon voorlopig op de vierde plaats, maar de top zit heel dicht op elkaar. De Duitse Mareike Harm gaat aan de leiding.

Overige menners

Koos de Ronde, het derde teamlid, stond na de eerste dressuurdag op de derde plaats. Toen alle 43 deelnemers gereden hadden bleek zijn score van 62,7% (omgerekend 59,70 strafpunten) niet genoeg om een plek in de top tien te handhaven. De menner uit Zwartewaal begint vanaf de 18e plaats aan de marathon, het onderdeel waarop De Ronde doorgaans sterk presteert.Individuele deelnemer Mark Weusthof (Rossum) reed zijn span in de dressuurpiste keurig naar de 15e plaats (64,5%) in het tussenklassement. Edwin van der Graaf staat voorlopig 24e, nipt voor zijn landgenoot Hans Heus die op de 27e plaats staat.

Teamresultaat

Het Nederlandse team onder leiding van bondscoach Ad Aarts wordt in Boedapest gevormd door Koos de Ronde, IJsbrand Chardon en Bram Chardon. Per onderdeel tellen de beste twee resultaten mee voor het klassement. Door de goede dressuurproeven van vader en zoon Chardon staat Nederland na het eerste onderdeel op de voorlopige eerste plaats, voor Duitsland en Hongarije.



Bron: KNHS