Harry's Horse zitcompetitie levert opnieuw mooie resultaten

Harry's Horse zitcompetitie levert opnieuw mooie resultaten

Afgelopen weekend stonden opnieuw twee regiofinales gepland van de Harry's Horse Zitcompetitie 2022. In Tilburg werd er verzameld bij Manege Thielen terwijl in Zwolle er aangetreden werd bij Manege Zwolle. De organisatie was tot in de puntjes voorbereid waardoor een vlot maar vooral ook mooi evenement kon gereden worden met knappe resultaten tot gevolg. 


Zoals tijdens iedere wedstrijd van de Harry’s Horse Zitcompetitie werden de manegeruiters in vier categorieën door de juryleden beoordeeld op hun balans, houding, beenligging, handhouding en natuurlijk op een onafhankelijke zit. Alle onderdelen moeten ze correct laten zien op een aangewezen manegepaard waar ze nog niet eerder op hebben gereden. Dat kan best spannend zijn, maar de ruiters wisten hun zenuwen goed onder controle te houden en dat resulteerde in mooie scores. Met name op de regiofinale in Tilburg konden de juryleden hoge scores kwijt aan de  deelnemende manegeruiters. De hoogste score van de dag kwam op naam van Resa van der Steen die meereed in categorie 3 en namens Manege De Prinsenbankhoeve een score van 130,75 mocht noteren. Maar ook in Zwolle zetten alle deelnemers hun beste beentje voor. Met een totaal van 123,50 was de hoogste dagscore voor Hyam Renkema van Manege Stal de Eik in categorie 3.
De beste ruiters per categorie hebben een kwalificatie voor de kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie op 20 november te pakken.

Bestzittend Ruitersportcentrum
Naast de individuele strijd wordt er iedere regiofinale ook gestreden om de titel Bestzittend Ruitersportcentrum. In Tilburg lag de uitslag zeer dicht bij elkaar maar het was uiteindelijk Manege de Arckelhoeve uit Poeldijk die met een puntentotaal van 981,25 bovenaan eindigde. In Zwolle ging Manege De Meiden van Haarman met de winst naar huis. Hun manegeruiters reden een totaalscore van 877,77 bij elkaar. Na afloop van de wedstrijd ontvingen alle winnende ruiters een welverdiende medaille met certificaat als bewijs van hun prestatie.

De volgende regiofinale wordt verreden op 23 oktober bij Manege Oostmoer in Stad a/h Haringvliet.

Kijk hier voor meer informatie over de Harry’s Horse Zitcompetitie. De complete uitslagen van alle Regiofinales zijn hier ook terug te vinden.

Bron: KNHS