Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend

Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend


Ondanks de coronacrisis kunnen er toch steeds meer weekenden gereserveerd worden voor Nederlandse kampioenschappen in verschillende paardensportdisciplines. Voor de disciplines Mennen, Voltige en Reining zijn de data en locaties van de nationale titelstrijd vastgesteld. Uiteraard allemaal onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond de coronacrisis.

In deze tijden zonder wedstrijden is het uiterst moeilijk plannen, maar om tijdig te kunnen starten met de voorbereidingen en om duidelijkheid te scheppen zijn diverse Nederlandse kampioenschappen toegewezen. “De KNHS prijst zich gelukkig met wedstrijdorganisaties die in deze moeilijke tijden de uitdaging aangaan om de Kampioenschappen te organiseren”, aldus Technisch Directeur Iris Boelhouwer. “Voor nu hopen we vooral op een spoedige  hervatting van de wedstrijdsport, zodat ruiters en paarden zich goed voor kunnen bereiden”. In veel gevallen zijn de Nederlandse Kampioenschappen een belangrijk meetmoment voor de bondscoaches richting de Europese- en Wereldkampioenschappen later dit jaar

Onderstaande een overzicht van diverse Nederlandse kampioenschappen uit de niet Olympische- en Paralympische disciplines in 2021:

30 april - 2 mei: NK Voltige Senioren en Junioren - Ermelo
10 - 13 juni: NK Mennen Enkel- en Tweespan – Maasdijk
10 juli: NK Reining Senioren, Young Riders, Junioren - Grathem
08 - 11 juli: NK Mennen Pony’s - Oirschot
15 - 18 juli: NK Mennen Vierspannen en NK Para mennen - Beekbergen


Bron: KNHS